Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Με κομβόι αυτοκινήτων τέσσερις διακινητές μετέφεραν 14 μετανάστες

Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής με συμμετοχή αστυνομικών από τρεις διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την 08-05-2011, συνελήφθησαν σε συγκροτημένη επιχείρηση από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές και δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, την 08-05-2011 και ώρα 06.30΄, στην Εγνατία Οδό, οι Αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών εντόπισαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, τα ακολούθησαν και στο 9ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, ακινητοποίησαν το ένα απ’ αυτά και συνέλαβαν τον οδηγό του, ο οποίος μετέφερε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Το δεύτερο αυτοκίνητο κινήθηκε προς Κομοτηνή και στον Κόμβο Σαπών, ο οδηγός του αποβίβασε τους εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες που μετέφερε και διέφυγε προς το Ροδίτη Ροδόπης. Εκεί, ακινητοποιήθηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και συνελήφθη. Επίσης συνελήφθησαν και οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί.

Στη συνέχεια, στον Κόμβο Μάκρης της Εγνατίας Οδού Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης ακινητοποίησαν το τρίτο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δυο (2) αλλοδαποί, και κινούνταν προ των ανωτέρω δύο οχημάτων, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση αυτών, προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων.

Κατασχέθηκαν τα τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες (4 διακινητές και 14 μη νόμιμοι μετανάστες με 5 παιδιά) με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

.