Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αντίδραση ΔΠΘ: Δεν κλείνει το Τμήμα της Ξάνθης

Κατηγορηματική διάψευση του αντιπρύτανη ότι κλείνει το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής

ΤΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ;


Την αντίδραση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου φαίνεται ότι προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδα «Έθνος», σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να κλείσει το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ Βασίλης Τουρασής διαψεύδει κατηγορηματικά, σε δηλώσεις που έκανε στο Κανάλι 6, την περίπτωση να κλείσει το τμήμα και αναφέρει, ότι καμία επικοινωνία και κανένας σχετικός σχεδιασμός δεν υπάρχει από το Υπουργείο.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, μετά από επικοινωνία που υπήρξε, αναμένεται σχετική διάψευση καθώς, σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη εκ παραδρομής έχει συμπεριληφθεί το τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης (από σύγχυση ίσως με το αντίστοιχο τμήμα των Χανίων), ενώ σημειώνει ότι δεν συντρέχει κανένας από τους λόγους που αναφέρονται στο δημοσίευμα ως αιτία για τη διακοπή λειτουργίας 150 πανεπιστημιακών τμημάτων.


Αν κλείσει Τμήμα δεν θα είναι στην Ξάνθη.

Το όλο ζήτημα δημιούργησε, όπως είναι φυσικό, αναστάτωση στην ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα αλλά οι υπεύθυνοι καθησυχάζουν, παρότι αναφέρουν ότι επίκειται αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες όμως δεν θα ξεκινήσουν από το Πολυτεχνείο της Ξάνθης.

Αρκετοί είναι αυτοί που αποδίδουν το δημοσίευμα σε πληροφόρηση του Υπουργείου Παιδείας που επιχειρεί να σταθμίσει αντιδράσεις και αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κληθεί το ΔΠΘ να κλείσει κάποιο τμήμα, αυτό σίγουρα δεν θα είναι στην Ξάνθη.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/