Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη των "δυο" για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008

Αρκετοί φοιτητές και μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης στα δικαστήρια

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ;
ΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ;


Για την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των Π.Μουσταφέλου-Δ.Φωτεινόπουλου στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης.

Οι δύο φοιτητές του Δ.Π.Θ. κατηγορούνται για τα επεισόδια που είχαν γίνει το Δεκέβριο του 2008, στον προθάλαμο της Νομαρχίας Ξάνθης ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και φοιτητές που πραγματοποιούσαν πορεία.

Από το πρωί της Τρίτης αρκετοί φοιτητές και μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύηςβρέθηκαν στο χώρο των δικαστηρίων της Ξάνθης προκειμένου να συμπαρασταθούν στους δύο φοιτητές. Αρκετά μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί μέσα και έξω από τους χώρους του δικαστηρίου, όπως επίσης και διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν στο Πάρκο Διοικητηρίου.

Οι δύο φοιτητές αντιμετωπίζουν 5 κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα από τη συμπλοκή των μελών της πορείας με τους αστυνομικούς. Συνήγορος υπεράσπισης των δύο νεαρών είναι ο Δημήτρης Σαραφιανός από την Αθήνα (πρώην μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.) και ειδικεύεται σε παρόμοια ζητήματα.



Μάρτυρες Υπεράσπισης των νεαρών

Μεταξύ άλλων, μάρτυρες υπεράσπισης των δύο νεαρών είναι οι Κώστας Γούναρης (Δικηγόρος, τέως Πρόεδρος Δ.Σ.Ξ.), Νίκος Ανταμπούφης (εκπαιδευτικός), Κλεοπάτρα Πεταλά (Κοινωνιολόγος), Σαμή Καραμπουγιούκογλου, (Δημοσιογράφος), Θοδωρής Μπακάλης (δημοσιογράφος), Βασίλης Παπαδόπουλος (Καθηγητής Δ.Π.Θ.), Στεφανος Χατζησάββας (Υπάλληλος Τμήματος Περιβάλλοντος), όλοι παρόντες στα επεισόδια του Δεκεμβρίου, όταν είχε τραυματιστεί μάλιστα και ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου από αστυνομικές δυνάμεις ευρισκόμενος ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες μέρες μέλη του Συλλογου Φοιτητών και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να αποσπάσουν τη συμπαράσταση των φορέων και της κοινής γνώμης της Ξάνθης, θεωρώντας ότι οι δύο φοιτητές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου Φοιτητητών καθώς και ότι έχουν στοχοποιηθεί λόγω της έντονης συνδικαλιστικής τους δράσης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/