Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στυλιανίδης: «Δεν συμπράττουμε σε ημίμετρα»


«Όποιος δανειστής και αν μας κουνήσει το χέρι εμείς θα είμαστε απέναντι» σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου
ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ

«Όποιος δανειστής και αν μας κουνήσει το χέρι εμείς θα είμαστε απέναντι» σημείωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις συστάσεις των Ευρωπαίων για συναίνεση και διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με προσχώρηση της κυβέρνησης στην πρόταση Σαμαρά.

Όπως είπε ο βουλευτής, «η ΝΔ θα είναι απέναντι» εφόσον η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά και επιμείνει σε «ημίμετρα», ενώ επεσήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει ένα νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ακόμη και αν ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

«Κατ' αρχήν στη διαδικασία 180, εμείς δεν μπαίνουμε. Αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την αρχή. Δεν συμπράττουμε σε κάτι τέτοιο» είπε.

Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι: «Σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει πλήρως την πρόταση της ΝΔ, τότε δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συμπράξουμε».

Επανέλαβε, ακόμη, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στο μνημόνιο και δήλωσε: «Η συνταγή είναι λάθος. Αυτό θα ήταν συνενοχή. Η συναίνεση έχει αξία, όταν έχει περιεχόμενο, όταν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση πολιτικής».

Όπως είπε, «οι δανειστές είναι λογικό να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους, οι δανειζόμενοι, όμως, πρέπει να λειτουργήσουν με κριτήριο τα συμφέροντα της χώρας».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η ΝΔ προχώρησε σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 9,5 δισ. ευρώ, όμως η σημερινή κυβέρνηση ακόμη δεν έχει κάνει ούτε μία και σημείωσε: «Το μισό κόμμα του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι. Ας πείσουν πρώτα τους δικούς τους».


Πηγή:  http://www.real.gr/