Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ένας Εβρίτης μηνύει τους βουλευτές για το Μνημόνιο

Κατηγορεί τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και όσους ψήφισαν την παράδοση της χώρας μας στον ζυγό της Τρόικας
Το δρόμο της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πήρε η μηνυτήρια αναφορά

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ;



Κατηγορεί τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και όσους ψήφισαν την παράδοση της χώρας μας στον ζυγό της Τρόικας και εκχώρησαν εξουσίες σε ξένες Δυνάμεις καταλύοντας την Λαϊκή κυριαρχία.

Το δρόμο της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πήρε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ένας απλός πολίτης από τον Έβρο, ο Πέτρος Καραγιαννίδης, κατά των βουλευτών οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του μνημονίου.

Ο κ. Καραγιαννίδης επικαλείται το άρθρο 28 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι για να κυρωθεί συμφωνία ή συνθήκη με διεθνείς οργανισμούς (όπως το ΔΝΤ) απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης που ανέλαβε να μελετήσει την υπόθεση φαίνεται πως έχει λάβει πολύ σοβαρά τον χειρισμό του θέματος, καθώς το επιχειρηματολόγιο του κ. Καραγιαννίδη είναι πολύ ισχυρό, καθώς βασίζεται σε νόμους του κράτους και φυσικά στο Σύνταγμα.

Στη Μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Πέτρος Καραγιαννίδης κατηγορεί τους βουλευτές ότι δεν εκπλήρωσαν, ως όφειλαν, ευσυνείδητα τα καθήκοντα τους, έγιναν επίορκοι ως προς την Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, αποδεχόμενοι υπακοή και παραχωρώντας .στο ΔΝΤ και την ΕΕ τη λαϊκή κυριαρχία και τις εξουσίες που πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.


ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ.

Το άρθρο 28.2 - ΔΙΟΤΙ η ψήφιση του νόμου 3845/06-05-2010 που κυρώνει τη συνθήκη ή συμφωνία (ΜΝΗΜΟΝΙΟ), η οποία εξυπηρετεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον (Σύναψη δανείου) και αναγνωρίζει σε όργανα διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ - ΕΕ) αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΤΡΙΩΝ ΠΕΜΠΤΩΝ του ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ήτοι 180 και τους οποίους ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ενώ το μνημόνιο ψηφίστηκε ΜΕ 8 ΨΗΦΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ.

Το άρθρο 28.3 - ΔΙΟΤΙ έχουμε δεχθεί περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας (από ΔΝΤ- ΕΕ) Κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν να συμβεί μόνο στην περίπτωση που ο «νόμος» (3845/06.5.2010) υπαγορευόταν από σπουδαίο εθνικό συμφέρον (η λήψη δανείου - χρημάτων σε καμία περίπτωση, δεν είναι τέτοιας σπουδαιότητας εθνικό συμφέρον ώστε να αποδεχθούμε περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας). Επίσης ο 3845/6.5.2010 παρά των όσων περί του αντιθέτου προβλέπει, θίγει ΚΑΤΑΦΩΡΑ τα δικαιώματα του ανθρώπου (ατομικά δικαιώματα και προσωπικές ελευθερίες), θίγει τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος (καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας), δεν γίνεται στη βάση των αρχών της ισότητας (αφού οι συνέπειες του αφορούν εν τέλει μόνο τους μη έχοντες και μη κατέχοντες), γίνονται χωρίς τον όρο της αμοιβαιότητας, αφού ορισμένοι Έλληνες, όπως οι βουλευτές του Κοινοβουλίου δεν υπόκεινται σε τέτοιες αρχές και όρους. Καθώς επίσης και τα κάτωθι άρθρα:


1. Αρθρο 1.2 περί λαϊκής κυριαρχίας ως θεμέλιου του πολιτεύματος.

2. Αρθρο 1.3 σύμφωνα με το οποίο, όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

3. Αρθρο 2.1 περί σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου.


Έτσι ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

* Γιατί ο Νόμος 3845/06-05-2010 περί οικονομικών μέτρων (ΜΝΗΜΟΝΙΟ) είναι ΑΚΥΡΟΣ.

* Γιατί δεν υπάρχει καμία δέσμευση του Ελληνικού λαού έναντι του ΔΝΤ και της ΕΕ

* Γιατί δεν ισχύουν οι συνακόλουθοι, λόγω και συνεπεία της συνταγματικής εκτροπής, νόμοι και αποφάσεις (υπουργικές και διοικητικές).

* Πώς διεπράχθη το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας από τους πολιτικούς.

* Πώς παραβιάστηκαν και άλλα άρθρα του Συντάγματος.

* Πώς και πότε γίνεται έναρξη της δίωξης των εγκλημάτων.


Β Πολιτική ανάλυση για την πορεία των γεγονότων που μας οδήγησαν έως εδώ.

* Πώς με την δικαιολογία της υστέρησης των εσόδων, του κράτους από την μία και την ταχεία διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων του πολίτη από την άλλη.

* Μας παρουσιάζουν με εξωραϊσμένο τρόπο την κάρτα του πολίτη (τσιπ) ως μιας πολύ εξυπηρετικής και χρηστικής εφαρμογής, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται να

* μας επιβάλουν τον σύγχρονο μεσαίωνα της σκλάβωσης του ανθρώπου μέσω της τεχνολογίας τσιπ - (η μετάφραση στην ελληνική από την αγγλική: ΧΑΡΑΓΜΑ) - την οποία μας την προβάλουν σαν λυτρωτική.

* Τι έγινε και τι γίνεται στη Μ. Βρετανία σχετικά με την αντίστοιχη «κάρτα του πολίτη»;

* Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν;

* Ποιες είναι οι επιπτώσεις του «μνημονίου» για τους πολιτικούς και τα «χρυσά αγόρια τους»;

* Πώς έγινε η κατάλυση του Συντάγματος εξ' αιτίας της παραβίασης των 26.2 και 28.3 και άλλων άρθρων του.


Πηγή:  http://www.elthraki.gr/