Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Επαφές Χατζηοσμάν στην Αθήνα για τα αγροτικά προβλήματα της Ροδόπης

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ;;;

Την Δευτέρα 16 Μαΐου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συσκέψεων στην Αθήνα για τα προβλήματα των αγροτών της Ροδόπης.

Το θέμα της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για τον μπασμά που υποχρεούνται να καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ οι καπνοπαραγωγοί με την υποβολή των φετινών δηλώσεων καλλιέργειας αποτέλεσε αφορμή για την επίσκεψη του βουλευτή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θόδωρο Σαρρή.

Ο βουλευτής παρέδωσε επιστολή με την οποία ζητάει να υπάρξει τροποποιητική απόφαση ως προς την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για τον καπνό. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής μετέφερε το δίκαιο και λογικό αίτημα των καπνοπαραγωγών της περιοχής μας να προταθούν δύο ή τρία ποσά από τα οποία οι ίδιοι οι παραγωγοί θα επιλέξουν το ύψος της εισφοράς που επιθυμούν να καταβάλλουν.

Για το ίδιο θέμα δείξανε ενδιαφέρον και πραγματοποίησαν τηλεφωνική παρέμβαση τόσο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Παύλος Δαμιανίδης.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ επέδειξε θετική βούληση και δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα αυτό και να ενεργήσει ανάλογα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Επόμενος σταθμός του βουλευτή ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου πραγματοποίησε σύσκεψη μαζί με τον Υφυπουργό, Γιάννη Κουτσούκο και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θάνο Καπρέλη. Ο βουλευτής ενημέρωσε για το αίτημα των καπνοπαραγωγών σχετικά με την ειδική ασφαλιστική εισφορά και εν συνεχεία, συζητήθηκαν όλα τα αγροτικά θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα καθώς επίσης, οι κινήσεις και οι αποφάσεις του Υπουργείου προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, στο Υπουργείο ο βουλευτής συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Κανελλόπουλο, υπεύθυνο για το πρόγραμμα της Ομάδας Κερασοπαραγωγών που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα ψυγεία, τους αποθηκευτικούς χώρους για τα κεράσια της περιοχής του γιακά. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και βραχυπρόθεσμα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

.