Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα στα λιμάνια της Θράκης

Τετράωρη στάση εργασίας το μεσημέρι, ενώ προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε στάση εργασίας κατεβαίνουν από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. οι λιμενικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, αντιδρώντας στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Κατά συνέπεια, τις συγκεκριμένες ώρες θα υπάρχει ακινησία τόσο σε αυτό της Αλεξανδρούπολης όσο και στα υπόλοιπα λιμάνια της περιοχής μας, όπως άλλωστε και όλης της χώρας.

Οι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο του Πειραιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας. Συγκέντρωση και πορεία προγραμματίζουν οι λιμενικοί υπάλληλοι και στη Θεσσαλονίκη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ.  Εν τω μεταξύ, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστές άλλων ΔΕΚΟ, που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση, ώστε να αποφασίσουν από κοινού κινητοποιήσεις.

Η ΟΜΥΛΕ προγραμματίζει 24ωρη απεργία, ενώ ο πρόεδρος της Γ. Γεωργακόπουλος έκανε λόγο για "μητέρα των μαχών" σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και τόνισε ότι τόσο ο Πειραιάς όσο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να μείνουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

.