Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Οχι» στην αποκρατικοποίηση, λένε οι εργαζόμενοι της Εγνατίας

Aπορρίπτουν το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης του εθνικού δρόμου και υποστηρίζουν ότι μπορεί να παράγει οικονομικό πλεόνασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ


Την αντίθεσή τους στην αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατασκευής και λειτουργίας του μεγαλύτερου οδικού άξονα της χώρας.

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων της EΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. (ΣΕΤΕΟ), συμπαρατασσόμενος και με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για γενικό ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων σε τιμή ευκαιρίας» σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το δικαίωμα εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού θα παραχωρηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Ο ΣΕΤΕΟ σημειώνει ότι για «μικροπολιτικούς λόγους σκοπιμότητας» οι κυβερνήσεις δεν επέτρεψαν την οικονομική εκμετάλλευση του δρόμου, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά έσοδα και επισημαίνει ότι «σύμφωνα με πρόσφατα οικονομοτεχνικά στοιχεία, αποδεικνύεται ότι η εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. μπορεί, όχι μόνο να καλύπτει το κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, αλλά και να παράγει οικονομικό πλεόνασμα, το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για την βελτίωση του άθλιου τοπικού επαρχιακού δικτύου».

Οι εργαζόμενοι της Εγνατίας υπογραμμίζουν ότι η βιωσιμότητα και η κερδοφορία της εταιρείας προϋποθέτουν την επιβολή ενός λογικού αντιτίμου διοδίων και καταλήγουν, λέγοντας ότι η παραχώρηση του δικαιώματος της εκμετάλλευσης του δρόμου, θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των διοδίων.


Πηγή:  http://www.tovima.gr/