Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συνεργασία με Εσπανιόλ ξεκίνησε η Ξάνθη

Αυτό ήταν το μυστικό που κρύβονταν στην αποστολή Ουζουνίδη και Παπαδημητρίου πρόσφατα στην Βαρκελώνη

ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΔΟΥΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;

Απαντες στην Ξάνθη έχουν αρχίσει το σχεδιασμό για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Μαρίνος Ουζουνίδης και Γιάννης Παπαδημητρίου ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες με ταξίδια τους να μην έχουν αποκλειστικά χαρακτήρα μεταγραφικό.

Η επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι Ουζουνίδης και Παπαδημητρίου πριν από λίγες ημέρες στην Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη (όπως έγραψε η «Εξέδρα» στις 27 Μαΐου), είχε χαρακτήρα... ενημερωτικό, γύρω από θέματα που αφορούν κυρίως τη λειτουργία των ακαδημιών, το πρόγραμμα προπονήσεων των μικρών τμημάτων, αλλά και συμβουλές γύρω από την προετοιμασία της μεγάλης ομάδας.

Η συνάντηση με τους ανθρώπους της Εσπανιόλ, έφερε στην επιφάνεια την προοπτική της πιθανής συνεργασίας των δύο ομάδων, με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να παραδέχεται με δηλώσεις του στην «Εξέδρα» τις επαφές και την επίσκεψη στα γραφεία της ισπανικής ομάδας. «Πράγματι, πήγαμε στην Ισπανία και βρεθήκαμε στη Βαρκελώνη με τους ανθρώπους της Εσπανιόλ. Επισκεφτήκαμε τα γραφεία του συλλόγου, μιλήσαμε για κάποια λειτουργικά θέματα που μας απασχολούσαν, πήραμε κάποιες ιδέες και ετοιμαζόμαστε να τις μελετήσουμε».

Οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της ακριτικής ομάδας επιβεβαιώνουν απόλυτα το ρεπορτάζ της «Εξέδρας», σχετικά με τις επαφές μεταξύ των δύο ομάδων για την ευρύτερη συνεργασία τους, κυρίως σε θέματα αμφίδρομης παρακολούθησης ποδοσφαιριστών όλων των ηλικιών, και –γιατί όχι;– ακόμη και την αδελφοποίησή τους...

Οι πολύ καλές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα στον Μαρίνο Ουζουνίδη και στους παίκτες του Ηρακλή, όταν βρισκόταν στον πάγκο του Γηραιού, είναι γνωστές. Ωστόσο, τα σενάρια που θέλουν τον Ελληνα τεχνικό να έχει στη λίστα του τον Μπογκντάν Μάρα, ήρθαν να τις επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά. Πληροφορίες από τα Πηγάδια αναφέρουν ότι ο Ρουμάνος μέσος του Ηρακλή βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Θρακιωτών, ενώ η περιπέτεια των Κυανολεύκων, γύρω από την αδειοδότησή τους, αποτελεί για την Ξάνθη μια πρώτης τάξεως αφορμή για κρούση στον παίκτη.

Την ίδια στιγμή, το όνομα του Στέλιου Βενετίδη επέστρεψε δυνατά στο προσκήνιο, με τον πρώην αμυντικό της Λάρισας να βρίσκεται μια ανάσα από τον δρόμο της επιστροφής στην ομάδα που αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά. Τέλος, ακόμα μια επιβράβευση ήρθε για την Ξάνθη, σε ό,τι αφορά τους νεαρούς παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της. Ο 21χρονος τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν, κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για να συμμετάσχει στα δύο φιλικά με Βουλγαρία και Πολωνία, στις 2 και 6 Ιουνίου.


Πηγή:  http://www.exedrasports.gr/