Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Νέα συμφωνία για τη Sunlight στην έκθεση logistics CeMAT 2011 της Γερμανίας

Η εταιρεία θα ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά μπαταριών έλξης, τις οποίες κατασκευάζει στην Ξάνθη, αλλά και θα αυξήσει το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με μια νέα συμφωνία που επιβεβαιώνει την εξαγωγική της στρατηγική χαρακτηρίζεται η συμμετοχή της «Συστήματα Sunlight» στη CeMAT 2011 (έκθεση logistics & μεταφορών), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω συμφωνία αφορά στην παραγωγή στοιχείων μπαταριών έλξης ανυψωτικών μηχανημάτων (κλαρκ) για λογαριασμό παγκόσμιου ηγέτη ταχυμεταφορών, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στο νέο διαμετακομιστικό του κέντρο στη Γερμανία.


Βάσει αυτής της συνεργασίας, η Sunlight θα ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά μπαταριών έλξης, αλλά και θα αυξήσει το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς της, το οποίο αγγίζει το 25% στη Γερμανία και το 10% στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι οι μπαταρίες έλξης κατασκευάζονται αποκλειστικά στο εργοστάσιό της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, από το οποίο άλλωστε εξάγεται το 98% της παραγωγής του.

Η CeMAT 2011 διεξήχθη το Μάιο στο Ανόβερο της Γερμανίας, υπό το σύνθημα της «Βιώσιμης Ανάπτυξης στα Logistics», καθώς δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε καινοτόμα συστήματα κίνησης που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη των Logistics.

Η έκθεση προσείλκυσε 1.084 εταιρείες από 38 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων 548 -περίπου το μισό του συνόλου των εκθετών- από χώρες του εξωτερικού.
 
.