Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Απίστευτη δήλωση Πεταλωτή: "Εχουμε πολλά κοινά με τη ΝΔ"

Συνεχίζονται οι πιέσεις
της κυβέρνησης
για συναίνεση και
εθνική συνεννόηση

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Επιμένει η κυβέρνηση στη θέση της ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για εθνική συνεννόηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή.

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει "λευκές επιταγές" από κανέναν.

"Ζητάμε να συναισθανθούν όλοι τις ευθύνες τους, για να αλλάξει η χώρα. Υπάρχει πεδίο συνεννόησης για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα και πολλά κοινά με τη ΝΔ. Εάν μένουμε όλοι στο δικό μας «κομματικό μαγαζί», τότε δεν συναισθανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης μας" υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή, αλλά τόνισε ότι θα πορευτεί, σε κάθε περίπτωση, και μόνη της.

Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε σαφώς ότι η κυβέρνηση με το επίμονο αίτημα για συννενόηση δεν εννοεί κυβερνητική συνεργασία σε πρόσωπα -"τέτοια παζάρια δεν μας αφορούν"- και τόνισε ότι είναι εθνικά αναγκαίο, λόγω κρισιμότητας των στιγμών, να γίνει εθνική συνεννόηση.

Σχετικά με την αναφορά Σαμαρά για από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το έχει προτείνει, ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου, λειτουργώντας υπερβατικά και θέτοντας ως στόχους της επαναδιαπραγματευσης, τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

Όσο για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με απλή πλειοψηφία, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

.