Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αποχώρησε για τα διόδια ο Τ. Χαρίτου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον
τρόπο για την απόφαση της πλειοψηφίας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ
ΑΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ;

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ αποχώρησε από το Περ/κό Συμβούλιο για τα ΔΙΟΔΙΑ δηλώνοντας:

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την παραχώρηση σε ιδιώτες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού και την εμφανίζει ως «πολύφερνη νύφη», η απόφαση της πλειοψηφίας του Περ/κού Συμβουλίου με την έγκριση που έδωσε για την εγκατάσταση διοδίων, δηλαδή της «προίκας» για τον επίδοξο αγοραστή, είναι μια απόφαση μακριά από τις διαθέσεις των πολιτών της περιοχής.

Πρόκειται για σκανδαλώδεις επιλογές, τη στιγμή που η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός κατασκευάστηκε με δημόσιους πόρους, ευρωπαϊκά κονδύλια, ακριβοπληρώθηκε πάνω από τέσσερις φορές σε σχέση με αντίστοιχους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη, στέρησε από πόρους την Περιφέρεια γιατί διοχετεύθηκαν σ΄ αυτήν αντί για άλλες υποδομές, πληρώθηκε και πληρώνεται από τους έμμεσους φόρους που καταβάλλονται από τους πολίτες (τέλη κυκλοφορίας-φόροι-καύσιμα κ.λ.π.).

Οι συνέπειες αυτών των επιλογών με ευθύνη και της πλειοψηφίας του Π.Σ. θα γίνουν πολύ γρήγορα ορατές στους πολίτες της Περ/ρειας, που θα κληθούν να αναλάβουν τα επιπρόσθετα βάρη, σε μια πολύ δύσκολη γι αυτούς οικονομική κατάσταση.

Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η πρακτική των εταιρειών ιδιωτικών συμφερόντων, όπως άλλωστε φάνηκε σε άλλους αυτοκινητόδρομους όπου είδαμε τα διόδια να «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια και να αυξάνονται μέσα σε λίγα χρόνια οι τιμές των διοδίων στο 300%, δείχνουν τι πρόκειται σταδιακά να συμβεί και στην περιοχή μας με την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Π.Σ. για την ΕΓΝΑΤΙΑ διευκολύνει τα σχέδια της Κυβέρνησης που ήδη έχει ανακοινώσει με το πακέτο των 50 δις εκποίησης Δημόσιας περιουσίας, υποδομών που βρίσκονται και στην Περιφέρειά μας, όπως τα λιμάνια, οι εγκαταστάσεις αεροδρομίων κ.α.

Απευθυνόμαστε στους Κοινωνικούς Φορείς, στα Κινήματα των Πολιτών και τους καλούμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ανατρέψουν οι ίδιοι με τους αγώνες τους τέτοιου είδους αντιλαϊκές επιλογές.

Τώρα είναι η ώρα και ο λόγος στους Πολίτες

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

.