Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Αγκαλιάστηκε η γιορτή του "Πελίτι"

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου και από την Θράκη στην 11η γιορτή ντόπιων ποικιλιών στο Παρανέστι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η ανταπόκριση του κόσμου στην 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών της εναλλακτικής κοινότητας "Πελίτι" που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μεσοχώρι του Παρανεστίου της Δράμας.

Με τον καιρό να είναι σύμμαχος των διοργανωτών, αλλά και των επισκεπτών και με ένα πρόγραμμα που κράτησε το ενδιαφέρον όλων, η φετινή συνάντηση των απανταχού θαυμαστών των ντόπιων, ποιοτικών καλλιεργειών και προϊόντων ή απλά των εραστών της φύσης, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Εκπρόσωποι των τοπικών ομάδων του Πελίτι, που έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο δίκτυο καλλιεργειών, μίλησαν για την προσπάθεια και την ανάγκη στροφής των ενεργών πολιτών προς ποιοτικές καλλιέργειες και σεβασμό στη φύση.

Η "καρδιά" του Πελίτι, ο Παναγιώτης Σαϊτανούδης, καλωσόρισε τους εκατοντάδες επισκέπτες που έφτασαν από κάθε μεριά της Ελλάδας, ευχαρίστησε τους εθελοντές που εργάστηκαν σκληρά και εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την κάθε χρόνο και εντονότερη αποδοχή της προσπάθειας του Πελίτι από όλο και περισσότερο κόσμο.

Η γιορτή έληξε με παραδοσιακούς χορούς, μοίρασμα φασολάδας, φακής και ρεβυθάδας και οι επισκέπτες έφυγαν ικανοποιημένοι και φορτωμένοι με κάθε λογής σπόρους.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/