Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Από το Sufli της Ανδαλουσίας… στο Σουφλί του Έβρου

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ
ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ
ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΙΣΠΑΝΙΚΟ;



Έξι υπάλληλοι αποτελούν όλο το προσωπικό του Δήμου( που έχει το ίδιο όνομα με το Σουφλί του Έβρου) της Ανδαλουσίας της Νοτιοανατολικής Ισπανίας, οι οποίοι συνοδεύουν τον Ισπανό δήμαρχο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Σουφλί του Έβρου, με σκοπό την αδελφοποίηση των δύο δήμων.

Ο Ισπανικός δήμος Sufli βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Αλμερίας, στην επαρχία της Ανδαλουσίας στην Νοτιοανατολική Ισπανία και έχει μόλις 300 κατοίκους.

Ο Δήμαρχός του, που εκλέγεται επί 20 χρόνια στην εκεί περιοχή, επισκέφτηκε το Σουφλί του Έβρου με τους 6 υπάλληλους του. Στο πλαίσιο της τετραήμερής επίσκεψης -που βρίσκεται σε εξέλιξη- η Ισπανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα τέσσερα μουσεία του Σουφλίου, καθώς και στο περίφημο Δάσος της Δαδιάς.

Οι περισσότεροι βρίσκονται στη χώρα μας για πρώτη φορά, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής, από την ελληνική κουζίνα και από τη φιλοξενία των Θρακιωτών και επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδελφοποίησης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν είναι η μοναδική ελληνική πόλη με το ίδιο όνομα στην Ισπανία, καθώς πριν από λίγα χρόνια τα Άβδηρα της Ξάνθης αδελφοποιήθηκαν με τα Άβδηρα της Ισπανίας.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/