Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πανάξιοι πρωταθλητές οι έφηβοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Νίκησαν στον μεγάλο τελικό τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, οι έφηβοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης πέτυχαν μια επική ανατροπή και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό τους. Ο Ολυμπιακός Πειραιά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση παρόλο που βρέθηκε μια ανάσα απ΄ τον τίτλο, έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Μενέλαο Κοκκινάκη και αφού είχε προηγηθεί με 2-0 σετ ! Στο σημείο εκείνο οι νεαροί Εβρίτες με την καθοδήγηση του Σάκη Μουστακίδη και την συμπαράσταση του κόσμου που κατέκλυσε για μια ακόμα φορά το κλειστό της Αλεξανδρούπολης, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και γύρισαν το παιχνίδι, φτάνοντας δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου που είναι ο τρίτος στην ιστορία του συλλόγου στην κατηγορία των εφήβων ( μαζί με τους 6 της Ορεστιάδας, η Θράκη έχει πάρει 9 από τους 23 ! ).

Η φουρνιά των παιδιών αυτών έχει πετύχει ήδη, πάρα πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια σε σχολικά, παμπαίδων, παίδων και όλοι πιστεύουν ότι θα αφήσει εποχή στο ελληνικό βόλλεϋ. Έχοντας περάσει από τα χέρια άξιων δασκάλων όπως ο Μάκης Δημητριάδης, ο Δημήτρης Τσουλκανάκης, ο Γιάννης Ανδρεάδης, ο Σταύρος Καβαρατζής ( που παρεπιπτόντως συμμετείχε στην ομάδα του Εθνικού που κατέκτησε τον προηγούμενο τίτλο εφήβων το 1987 ) και συλλέγοντας σε πολύ μικρή ηλικία εμπειρίες και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ανδρών στην Α1, έχουν όλα τα εχέγγυα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.



Ο αγώνας

Ο Εθνικός ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε μια μικρή διαφορά, φτάνοντας σταδιακά στο 16-11. Στο σημείο εκείνο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων και ανέτρεψε την κατάσταση. Με ψυχολογικό πλεονέκτημα οι Πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-23.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο αλλά στα μισά του σετ τραυματίσθηκε ο διαγώνιος των Εβριτών, Γιάννης Καβαρατζής που ήταν εξαιρετικός στον ημιτελικό απέναντι στην ΕΑΠ. Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, άργησε να μπει στο κλίμα και οι Πειραιώτες συγκεντρωμένοι και σοβαροί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και έφτασαν στο 25-22 και το 2-0 σετ.

Με την πλάτη στον τοίχο και τον Μουστακίδη να ωρύεται, οι παίκτες του Εθνικού μπήκαν μεταμορφωμένοι στο τρίτο σετ. Η αποφασιστικότητα τους στο ξεκίνημα οδήγησε το σκορ στο 11-1 παρά τα δυο τάιμ άουτ που πήρε ο Σπύρος Σαραντίτης. Ο Ολυμπιακός έδειξε να τα έχει χαμένα και δεν μπορούσε να αντισταθεί στο επίπεδο αυτό. Το σετ κατέληξε εύκολα στον Εθνικό με 25-16 που μείωσε σε 2-1 σετ, βάζοντας τις βάσεις για την μεγάλη ανατροπή.

Με διαγώνιο τον Ανέστη Δαλακούρα που έπιασε στο σημείο αυτό μεγάλη απόδοση, τον Ραφαήλ Κουμεντάκη να δείχνει αποφασισμένος, τον Κυριακίδη να παίρνει εντυπωσιακούς πόντους από το κέντρο και τον Κοντοστάθη ζεστό, ο Εθνικός παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού να επανέλθει, πήρε άνετα και το τέταρτο σετ με 25-20 και οδήγησε το παιχνίδι στο τάι μπρέηκ.

Με την κερκίδα να έχει πάρει φωτιά, τα παιδιά του Εθνικού ξεκίνησαν και πάλι δυνατά και προηγήθηκαν με 4-1. Ο Σαραντίτης πήρε και πάλι γρήγορο τάιμ άουτ, ακολούθησαν φοβερές μάχες και φάσεις με τον Εθνικό να φτάνει στο 12-8. Ο Κοκκινάκης έκανε μια τελευταία προσπάθεια κερδίζοντας απίστευτους πόντους και δίνοντας στο παιχνίδι μια άγρια ομορφιά, μέχρι να φτάσουν οι Εβρίτες στο 15-13 και την κατάκτηση του τίτλου. Ακολούθησαν τρελλά πανηγύρια και η απονομή του κυπέλλου από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και το στέλεχος της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου.


Οι συνθέσεις των φιναλίστ :

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Θανάσης Μουστακίδης): Κασαμπαλής, Κωνσταντινίδης (λ), Χατζόπουλος, Καβαρατζής, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Δαλδαβερένης, Τασάκος, Λαχτάρας, Κυριακίδης, Γκίνης, Κοντοστάθης

Ολυμπιακός Πειραιά(Σπύρος Σαραντίτης): Μαρμαρινός, Παπαδέας, Χατζηπέτρου, Ράπτης, Φύτρος, Χελέρης, Κοκκινάκης, Μάρκου, Μπαχαρίδης, Παυλίδης, Φάκας, Παπαδόπουλος (λ)

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/