Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Μια ανάσα από την κούπα ο ορεστιαδίτης Δημ. Τζούριτς

Ήταν κορυφαίος και των δύο εκτός έδρας αναμετρήσεων στη Μίκρα, όπου ο Ολυμπιακός έκανε διπλό μπρέικ και προηγείται 2-0 του Ηρακλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με κορυφαίο και των δυο αναμετρήσεων τον Δημήτρη Τζούριτς , ο Ολυμπιακός έκανε διπλό ¨ brake¨ στη Μίκρα , παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα τίτλου . Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη μπόρεσε και έσπασε δύο συνεχόμενες φορές την έδρα του Ηρακλή με 2-3 και 0-3 και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς υποδέχεται στο Ρέντη δυο φορές τον Ηρακλή, την Δευτέρα 2 Μαίου και την Πέμπτη 5 Μαίου , εφόσον χρειαστεί.

Στο πρώτο ματς , την Τετάρτη, ο Ηρακλής παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο του πήρε πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 25-17! Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, με τους Ντεσπέιν , Τζούριτς να βγάζουν φωτιές στην επίθεση, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση, παίρνοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης . Οι ¨ Ερυθρόλευκοι¨ προηγήθηκαν με 1-2 (21-25, 18-25), δείχνοντας το πολύ καλό τους πρόσωπο και έτοιμοι για ακόμα μια ανατροπή. Ο Μπίλιγκς ωστόσο , πήρε την κατάσταση στα χέρια του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του το τέταρτο σετ, που είχε εκπληκτική εξέλιξη,καταλήγοντας τελικώς στον ¨Γηραιό¨ με άσσο του Κράβαρικ με 30-28. Στο τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος και καθάρισε το παιχνίδι με 15-10 με πρωταγωνιστή τον Τζούριτς από τη γραμμή του σερβίς.

Την Παρασκευή, ο Ηρακλής έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο , ωστόσο μόνο στο τρίτο σετ μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Παρότι, οι ¨Ερυθρόλευκοι¨ αγωνίστηκαν, έχοντας συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από το απόγευμα της Πέμπτης , είχαν σε τρομερή ημέρα τον Δημήτρη Τζούριτς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 21/37 στην επίθεση, παρότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στα γόνατα. Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και πήρε πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 17-25. Ο Ηρακλής παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο σετ, αλλά το μονοδιάστατο παιχνίδι με τον Μπίλινγκς έγινε αντιληπτό από τους μπλοκέρ του Ολυμπιακού στο τέλος του σετ, με αποτέλεσμα να καταλήξει και αυτό σε ερυθρόλευκα χέρια με 23-25. Το τρίτο σετ, ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με τις δύο ομάδες να έχουν ηρεμία σε κρίσιμες φάσεις , αλλα τελικώς ο Ολυμπιακός μπόρεσε και πήρε και το τρίτο σετ με 33-35 και παράλληλα τη νίκη με 0-3 σετ.

Ο Ολυμπιακός φλερτάρει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη συνεχόμενη σεζόν , παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και το πολύ κακό ξεκίνημα που είχε πραγματοποιήσει. Επόμενο ραντεβού των δυο ¨μονομάχων¨ είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα στις 19:00 στο ¨Μελίνα Μερκούρη¨ στο Ρέντη.