Κυριακή 1 Μαΐου 2011

H ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;


"Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ένα σταθμό και μια αφετηρία για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου συμβολίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους για τη διασφάλιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου για εργασία, βελτίωση της ποιότητας ζωής, των συνθηκών και των όρων εργασίας.

Η 1η του Μάη που συμβολίζει τις θυσίες των ανθρώπων της εργατιάς για ένα καλύτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα.

Πιο επίκαιρος από ποτέ, σήμερα o εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προσλαμβάνει και μια νέα διάσταση, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο εφιάλτης της σταθερά αυξανόμενης ανεργίας και η ραγδαία αύξηση των οικονομικά εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας, αποδιοργανώνουν τον κοινωνικό ιστό και καθιστούν τα ζητήματα της εργασίας και της οικονομικής επιβίωσης ως κεντρικά ζητήματα.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας και τους έλληνες πολίτες, σε μια περίοδο πολύ σκληρής και επώδυνης δοκιμασίας.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, πληρώνουμε δυστυχώς πολύ ακριβά το τίμημα των επιλογών αυτών που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, λάθη εγκληματικά που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση και την ύφεση και την οδηγούν στην κατάρρευση.

Με μια οικονομία καχεκτική τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας, με μια οικονομία ευάλωτη στους παγκόσμιους τοκογλύφους που μήνες τώρα έχουν στήσει ένα αδυσώπητο και επαίσχυντο κερδοσκοπικό παιχνίδι στην πλάτη του ελληνικού λαού, στις δικές μας πλάτες.

Σήμερα όλοι μας, καλούμαστε να σηκώνουμε το βάρος μιας μεγάλης ευθύνης. Να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία της χώρας και να χαράξουμε μια νέα δυναμική, για την εθνική μας αξιοπιστία, την εθνική μας αυτοτέλεια, την εθνική μας περηφάνια, με αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Μπορούμε να κατακτήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, το μέλλον που αξίζει σε μας και πολύ περισσότερο στη νέα γενιά της οποίας το μέλλον υποθηκεύθηκε από τις ανεύθυνες πολιτικές επιλογές κάποιων.

Σήμερα που τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν καταλυθεί και οι αγώνες χρόνων έχουν ξεπουληθεί στο βωμό της παγκοσμιοποίησης, όλοι θα πρέπει να διαβούμε τον δύσκολο δρόμο, με ψηλά το κεφάλι και να δώσουμε δυναμικά το παρών λέγοντας όχι στο ξεπούλημα της χώρας μας, δίνοντας αγώνες για ανάπτυξη και όχι για μαρασμό του τόπου μας."

.