Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πάνω 600 εταιρείες θέλουν να εφαρμόσουν τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις!

Οι περισσότερες είναι
στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ξεπερνούν τις 600 οι επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, με τις περισσότερες από αυτές να προέρχονται από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και από την Ηλεία. Οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν ήδη απευθυνθεί στα κατά τόπους Σώματα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας πληροφορίες για τον τρόπο εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου και συγκεκριμένα για το περιεχόμενο και τη δομή που πρέπει να έχουν οι ειδικές επιχειρησιακές ΣΣΕ.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Dr Μιχαήλ Χάλαρης στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες η Epsilon Net στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Επίκαιρα Εργατικά και Ασφαλιστικά Θέματα» με συγγραφείς τους κ.κ. Ευάγγελο Πάντζο, Διευθυντή ΣΕΠΕ και κ. Ιωάννη Σωπασή, τ. Δ/ντή ΙΚΑ.

Ο κ. Χάλαρης υπογράμμισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τις ειδικές επιχειρησιακές ΣΣΕ δεν θα αλλάξει, όπως ζήτησε πρόσφατα η τρόικα, αλλά το Υπουργείο Εργασίας θα προβεί σύντομα σε έκδοση εγκυκλίου στην οποία θα αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο της αιτιολογικής έκθεσης που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στο ΣΕΠΕ. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι το Υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του νόμου, στην οποία, όπως είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής προβλήματα.

Στην παρουσίαση της νέας έκδοσης της Epsilon Net παρευρέθηκαν επίσης ο Επίτιμος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, κ. Ιωάννης Κουκιάδης, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ, κ. Δημήτρης Ζερδελής, ο Καθηγητής του Παν. Μακεδονίας, κ. Φάνης Καραγιώργος και πολλοί εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος και των Σωμάτων Επιθεώρησης Εργασίας.

Η νέα έκδοση «Επίκαιρα Εργατικά και Ασφαλιστικά Θέματα» απαντά σε 600 περίπου ερωτήματα που αφορούν στην ισχύουσα εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, ενώ περιλαμβάνει και θέματα ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μεσολάβησης και διαιτησίας, αμοιβής πρόσθετης εργασίας και άλλων ρυθμίσεων που ενσωματώθηκαν στην ελληνική νομοθεσία με το πρόσφατο εργατικό πολυνομοσχέδιο.

Η δομή του βιβλίου στηρίζεται στη λογική της ερώτησης και της απάντησης με όσο το δυνατόν πιο κατανοητή γλώσσα, συνδυάζοντας παράλληλα την επιστημονική τεκμηρίωση που απαιτείται.


Πηγή:  http://facebuzzer.blogspot.com/