Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Προσφυγή Πανθρακικού υπέρ του Ηρακλή!

Αν γίνει δεκτή, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες επανόδου στην Σούπερ Λίγκα

ΠΟΙΟΣ (ΓΝΩΣΤΟΣ) ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ;



Υπόθεση που ενδιαφέρει πολλές ομάδες αποδείχθηκε ότι είναι αυτή της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας που κατέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο ο Ηρακλής στην ΕΠΟ προκειμένου να κάνει μεταγραφές, αφού από την έκβασή της κρέμεται η τύχη έξι συνολικά ομάδων σε δύο κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και του Πανθρακικού.

Σε πρώτο βαθμό ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με την ποινή του υποβιβασμού, ενώ η απόφαση πρόβλεψε την αποκατάσταση του Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο διατήρησε στη Σούπερ Λίγκα εφαρμόζοντας «κατʼ αναλογίαν» άρθρο του ΚΑΠ που αφορούσε άλλη περίπτωση. Την Τετάρτη, στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ συζητήθηκε η έφεση του Ηρακλή, υπέρ του οποίου προσέφυγε το ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά και τρεις ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ: ο Λεβαδειακός, ο Πανθρακικός και η Δόξα Δράμας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτές οι ομάδες επιδιώκουν τη δικαίωση του Ηρακλή για το συγκεκριμένο αδίκημα διότι ωφελούνται από τον υποβιβασμό του λόγω αδειοδότησης. Σε αυτήν την περίπτωση τη θέση θα πάρει ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ, άρα θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα τέσσερις ομάδες. Κατά συνέπεια, στην περίπτωση αυτή τα πλέι οφ που θα ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα θα στείλουν δύο από τους τέσσερις συλλόγους στην Σούπερ Λίγκα και όχι μόνο έναν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος του Ηρακλή Δ. Βαγιάκος είπε: «Δεν αποδεχόμαστε την πλαστότητα του εγγράφου. Τον Ιανουάριο είχαμε εκδώσει ένα δελτίο χωρίς να καταθέσουμε ασφαλιστική ενημερότητα». Ο δικηγόρος του ερασιτέχνη Ηρακλή Γ. Κάρμης υποστήριξε: «Θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο Ηρακλής με το άρθρο που αφορά την πλαστογραφία (σ.σ. προβλέπει ποινή μόνο σε πρόσωπα και όχι σε ομάδες). Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκανε ακροβασία για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης».

Ως δικηγόρος του Πανθρακικού και των άλλων δύο ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, που τόνισε: «Ο βαθμολογικός πίνακας της Σούπερ Λίγκας έχει διαμορφωθεί. Η επικύρωση είναι τυπική. Δεν νομιμοποιείται ο Αστέρας Τρίπολης να κάνει καταγγελία. Να εφαρμοστεί το άρθρο 20 και αν οι ποινές που προβλέπει δεν είναι αρκετές, να βάλουν μεγαλύτερες η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα». Από την άλλη, ο συνήγορος του Αστέρα Τρίπολης (και στέλεχος μεταξύ άλλων της διοίκησης της Skoda Ξάνθη) Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, είπε: «Ο Ηρακλής πήρε επτά παίκτες τον Ιανουάριο και επωφελήθηκε».

Παρόντες στην ΕΠΟ ήταν φίλοι του Ηρακλή, αλλά και παλιοί ποδοσφαιριστές όπως ο Β. Χατζηπαναγής και ο Σ. Κωφίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της υπόθεσης εντός των γραφείων της ΕΠΟ υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Αλ. Κούγια και τον μεγαλομέτοχο του Αστέρα Τρίπολης Γ. Καϋμενάκη. Η απόφαση θα βγει μετά την επόμενη Τρίτη, οπότε και θα ξέρουμε πόσοι θα ανέβουν στην Σούπερ Λίγκα από την διαδικασία των πλέι οφ της Φουτμπολ Λίγκ, στην οποία ο Πανθρακικός θα μπει έχοντας και βαθμό!


Πηγή:   http://www.thrakisport.gr/