Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μεταβατικό Στρατοδικείο στην Ορεστιάδα ζητά η Ρενταρή

Κατέθεσε στην Βουλή το αίτημα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, με ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας για « τη σύσταση μεταβατικής έδρας Στρατοδικείου Ξάνθης στην πόλη της Ορεστιάδας» προώθησε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ειδικότερα, στην αναφορά της η Βουλευτής σημείωσε ότι η παραπάνω εξέλιξη έχει διττό χαρακτήρα: πρώτον, θα βοηθήσει τους πολυάριθμους στρατιωτικούς να αποφύγουν την εκδίκαση της δίκης τους σε άλλο Νομό και να μην απουσιάζουν από την υπηρεσία τους και δεύτερον , θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής, καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα επιφέρει μια νέα αύρα κίνησης στην ήδη χειμαζόμενη οικονομικά και δημογραφικά περιοχή.
Η κ. Ρενταρή ζήτησε από τους Υπουργούς να συναινέσουν και με τη σύμφωνη γνώμη τους να προχωρήσουν στη σύσταση μεταβατικής έδρας Στρατοδικείου στην Ορεστιάδα προκειμένου να συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των παροχών των στρατιωτικών όσο και στην αναζωπύρωση της τοπικής οικονομίας, η οποία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε το έχει πραγματικά ανάγκη.

.