Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κακή εμφάνιση Μπανιώτη στην Οστράβα

Δεν τα πήγε καλά ο κομοτηναίος άλτης του ύψους, που άρχισε να έχει και εσωτερικό ανταγωνισμό στην Ελλάδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Κώστα Μπανιώτη στο διεθνές μίτινγκ στίβου της Οστράβα, όπου πραγματοποίησε την δεύτερη φετινή του εμφάνιση στον ανοιχτό στίβο, μετά την θετική πρεμιέρα στο Diamond League της Ντόχα.

Ο κομοτηναίος άλτης του ύψους περιορίστηκε μόλις στα 2.20μ., έχοντας τρεις άκυρες προσπάθειες στα 2.24μ, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο Κατάρ είχε άλμα στα 2.26μ και στον κλειστό έφτασε τα 2,28μ. Έτσι περιορίστηκε στην έκτη θέση στο World Challenge της IAAF στην Οστράβα, όπου την πρώτη θέση κατέκτησε ο ρώσος Ιβάν Ούκοφ που πήδηξε 2.32μ.

Ο Κώστας Μπανιώτης έμεινε πολύ μακριά από τις προσδοκίες του και δεν μπόρεσε να βελτιώσει την ατομική του επίδοση, που ήταν και ο στόχος του. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι πλέον αμφισβητούνται τα πρωτεία του και εντός χώρας, αφού ο «βενιαμίν» Δημήτρης Χονδροκούκης έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο το περασμένο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χονδροκούκης αγωνίστηκε στο διεθνές μίτινγκ της Γενεύης και με άλμα στα 2,31μ. πήρε την πρώτη θέση και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγκού. Ο 23χρονος άλτης βελτίωσε τόσο το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, που ήταν 2,24μ. όσο και την επίδοση (2,29 μ.) που είχε πετύχει τον Μάρτιο στον κλειστό στο Παρίσι, η οποία του χάρισε την 5η θέση στον τελικό του Πανευρωπαϊκού.

Με το 2,31μ. ο Χονδροκούκης, έγινε ο τρίτος καλύτερος έλληνας στο αγώνισμα όλων των εποχών, πίσω από τους Λάμπρο Παπακώστα (κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 2,36 μ.) και Κώστα Μπανιώτη (έχει ατομική επίδοση 2,32μ. αλλά βλέπει πλέον να αυξάνει έντονα και ο εσωτερικός ανταγωνισμός). Παράλληλα, η επίδοση του είναι η τρίτη καλύτερη φετινή στον κόσμο, αν και είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμα για τέτοιες συγκρίσεις...



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/