Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Εβρου για την ημερίδα βουλγάρων οδοντιάτρων στην... Αλεξανδρούπολη

Σκληρή ανακοίνωση για την περίφημη "ημερίδα" με πολλές αναφορές για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και σκανδαλώδεις υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με συνάντηση βούλγαρων οδοντίατρων σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης και την συμμετοχή τους σε "επιστημονική εκδήλωση".


Πρόκειται για μία αντιδεοντολογική ενέργεια που κάθε άλλο παρά χαρακτήρα οδοντιατρικής ημερίδας είχε.

Προς ενημέρωση όλων των Θρακιωτών έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:


Δεν υπήρξε καμία κοινοποίηση ή πρόσκληση ούτε προς τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου ούτε προς την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σχετικά με την παραπάνω εκδήλωση ,όπως επιβάλλει η επιστημονική δεοντολογία ,η συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και οι στοιχειώδεις τρόποι καλής συμπεριφοράς(είχαν άραγε κάτι να φοβηθούν από την παρουσία μας; ).

Δεν έχει υπάρξει κανενός είδους συνεργασία οδοντιάτρων τoυ συλλόγου μας, όπως ισχυρίστηκαν στις δηλώσεις τους στον τύπο , με οδοντίατρους στην Βουλγαρία(χωρίς να θεωρούμε κακή την μεταξύ μας συνεργασία σε επιστημονικά ή γενικότερα θέματα που αφορούν στον κλάδο μας, απλά αυτή είναι η πραγματικότητα) .

Για τους Θρακιώτες που επισκέπτονται την Βουλγαρία για οδοντιατρικές εργασίες θα μας επιτρέψουν να έχουμε και εμείς τους σοβαρούς προβληματισμούς μας σχετικά με τις "υψηλής ποιότητας υπηρεσίες" στις οποίες έχουν πρόσβαση και πως αυτές συνδυάζονται με το "χαμηλό κόστος",( είναι πρόσφατη η καταγγελία του Έπαρχου Βορείου Έβρου Πολύχρονη Αντωνιάδη σχετικά με το θέμα).

Όσο για τις "χαμηλότερες τιμές" μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο σε σελίδες που διαφημίζουν τον οδοντιατρικό τουρισμό στην Βουλγαρία ,θα δείξει στον καθένα πως οι τιμές οδοντιατρικών πράξεων ,σε ιατρεία που λειτουργούν με τα βασικά κριτήρια ποιότητας στην γειτονική χώρα, είναι ακριβώς οι ίδιες και σε κάποιες περιπτώσεις υψηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές των οδοντιατρείων στην Ελλάδα. Οι μέσες τιμές των οδοντιατρικών υπηρεσιών στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου έχουν παραμείνει καθηλωμένες τα τελευταία πέντε χρόνια ,χωρίς να έχει γίνει καμία έκπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, εξ αιτίας του ανταγωνισμού από την υπερπληθώρα οδοντιάτρων ,της κατάργησης του κατώτατου τιμολογίου των οδοντιατρικών συλλόγων της χώρας από την επιτροπή ανταγωνισμού και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας .Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι οδοντίατροι (95% ελεύθεροι επαγγελματίες) να βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης και σε συνδυασμό με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται για την λεγόμενη "απελευθέρωση" του επαγγέλματος τα ιδιωτικά μικρά ιατρεία να κινδυνεύουν με αφανισμό.

Αντιδεοντολογική και απαράδεκτη όμως υπήρξε και η στάση συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης που φρόντισαν να μετατρέψουν το υποτιθέμενο ρεπορτάζ σε αγιοποιημένη παρουσίαση και απροκάλυπτη διαφήμιση λειτουργώντας ως ενδιάμεσοι προώθησης ασθενών στην Βουλγαρία . Να φανταστούμε ότι τις επόμενες ημέρες σειρά έχουν οι υπόλοιπες ομάδες επαγγελματιών .Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται και φωνάζουν καθημερινά για την ανάπτυξη της Θράκης και την αιμοραγούσα οικονομία της…..

Τέλος ανεξήγητη θεωρούμε και την δήλωση περί επιλογής της Αλεξανδρούπολης ως πρώτης στάσης στο Αιγαίο και στο Θρακικό πέλαγος…….

Τα συμπεράσματα και οι επιλογές ανήκουν στον καθένα μας.




Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ο.Σ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΡΤΣΙΔΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

.