Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δήλωση Πετρίδη για την ύδρευση στην Αίγειρο

Εντάχθηκε το έργο για την
προμήθεια και εγκατάσταση
πέντε νέων δεξαμενών

ΠΟΙΟΣ Ο
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ  ΑΥΤΟΥ;



Με αφορμή την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013, του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση 5 νέων δεξαμενών στη Δημοτική Ενότητα Αιγείρου» προϋπολογισμού 756.270 ευρώ, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Η επιτυχής ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντική επιτυχία του Δήμου μας γιατί καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις.

-Η υλοποίηση του έργου, δίνει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης πολλών χωριών. Στην Αίγειρο τοποθετούνται 2 νέες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 300κ.μ. Στη Μεσσούνη 1 νέα δεξαμενή χωρητικότητας 150κ.μ. Στα παραλιακά χωριά (Φανάρι , Μέση – Γλυφάδα ) 2 νέες δεξαμενές που μαζί με την υφιστάμενη θα έχουν συνολική χωρητικότητα 1.400κ.μ. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε λύση στο μεγάλο πρόβλημα των παραλιακών χωριών όπου το καλοκαίρι (λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου) ΔΕΝ έχουν νερό κάποιες ώρες της ημέρας.

- Και φυσικά, η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης, δείχνει ανάγλυφα την αλλαγή που έχει επέλθει στον Δήμο μας σχετικά με την ταχύτητα , την αποτελεσματικότητα και το σωστό συντονισμό για την ένταξη έργων σε προγράμματα χρηματοδότησης .

Η δυνατότητα ένταξης έργων ύδρευσης στο ΕΣΠΑ για όλους τους Δήμους της Περιφέρειας υπήρχε από τον Απρίλιο του 2009, δηλαδή εδώ και 2 χρόνια. Όμως, αν και το συνολικό ποσό που διατέθηκε για αυτό το σκοπό ήταν 68.000.000 Ευρώ, το διάστημα αυτό, ο Δήμος Κομοτηνής δεν είχε εντάξει κανένα έργο ύδρευσης.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες μας ότι η παραπάνω επιτυχία είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο ίδιο πλαίσιο και με τον ίδιο ρυθμό. Η περίοδος των λόγων έχει παρέλθει. Πλέον ο Δήμος Κομοτηνής είναι στην περίοδο των έργων.»

.