Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, μια αξέχαστη ημέρα για τον Πανθρακικό

Η ομάδα της Κομοτηνής κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στη Super League



ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Η 1η Ιουνίου του 2008, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των κατοίκων της Κομοτηνής και ιδιαίτερα των φιλάθλων του Πανθρακικού, καθώς ήταν η ημέρα όπου ο σύλλογος της Θράκης για πρώτη φορά στην ιστορία του κατάφερε να πάρει την άνοδο στη Super League, αν και του είχαν αφαιρεθεί τέσσερις βαθμοί, λόγω γραφειοκρατίας, στον αγώνα με το Χαϊδάρι.

Ένα όνομα που δεν θα ξεχαστεί από κανέναν οπαδό του Πανθρακικού, είναι αυτό του Ρόνι Φαν Ές, ο οποίος χάρισε τη νίκη-άνοδο με δικό του γκολ στο 78ο λεπτό, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ηλυσιακό και οι περίπου 1.000 οπαδοί που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το σφύριγμα του διαιτητή κι έγιναν ένα κουβάρι με τους παίκτες, πανηγυρίζοντας την ιστορική επιτυχία της ομάδας τους.

Η περίφημη πλατεία της Κομοτηνής, είχε πλημυρίσει από φιλάθλους του Πανθρακικού, καθώς περίμεναν να έρθει η αποστολή για να τους αποθεώσουν και τα πανηγύρια διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Αν και πολλοί δεν το περίμεναν, ο «Πάνθραξ» με τους Σαββάκη, Κητζίδη και Καραολάνη στην διοίκηση, κατάφερε την πρώτη χρονιά να πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στη «μεγάλη» Εθνική και όλη η Ελλάδα να μιλάει για την ανερχόμενη δύναμη του επαρχιακού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, τα λάθη της δεύτερης χρονιάς καταδίκασαν την ομάδα στον υποβιβασμό της και πλέον έχει την ευκαιρία μέσω των play offs να ξανακάνει και πάλι περήφανους όλους τους φιλάθλους της.


Πηγή:  http://www.onsports.gr/