Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Απορρίφθηκε η παρέμβαση του Πανθρακικού υπέρ του Ηρακλή

Οριστικά πέφτει ως τελευταία η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σώζεται ο Αστέρας Τρίπολης, οπότε θα ανέβει μόνο μία ομάδα από τα πλέι οφ της Football League όπου θα μετάσχουν οι Κομοτηναίοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ


Είναι πλέον οριστικό, αφού βγήκε απόφαση και σε δεύτερο βαθμό. Η έφεση του Ηρακλή για την πλαστή φορολογική ενημερότητα απορρίφθηκε – και μαζί απορρίφθηκε και η πρόσθετη παρέμβαση που είχε κάνει ο Πανθρακικός αλλά και ο Λεβαδειακός με την Δόξα Δράμας. Έτσι, ο Ηρακλής τερματίζει τελικά 16ος και υποβιβάζεται ως τελευταίος στο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι σώζεται ο Αστέρας Τρίπολης που ανεβαίνει μια θέση και τερματίζει 13ος. Μαζί με τον Ηρακλή υποβιβάζονται ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα, όπως θα προκύψει και τυπικά, μετά την επικείμενη επικύρωση της βαθμολογίας.
Η απόφαση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τα πλέι οφ της Φουτμπολ Λίγκ, καθώς μετά από αυτήν, ξεκαθάρισε ότι μόνο μία ομάδα θα ακολουθήσει τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Σούπερ Λίγκα. Όπως είναι γνωστό, η ομάδα αυτή θα προκύψει μετά από το μίνι πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί ανάμεσα σε Λεβαδειακό, Βέροια, Πανθρακικό και Δόξα Δράμας – για το οποίο ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία έναρξης, αφού δεν έχει γίνει καν κλήρωση. Και στην περίπτωση αυτή εκκρεμεί η επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που όμως είναι επίσης θέμα χρόνου, μετά την απόρριψη των εφέσεων του ΟΦΗ και των Τρικάλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση όσον αφορά την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ' αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League: Δέχεται τυπικά την έφεση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Πανθρακικός. Απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση κατά πλειοψηφία, του μειοψηφούντος έχοντας τη γνώμη ότι έπρεπε να γίνει δεκτή κατ' ουσία, να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη απόφαση, να εξεταστεί κατ' ουσία η υπόθεση και να επιβληθεί στην εκκαλούσα η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως επόμενη κατώτερη κατηγορία».



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/