Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δέσμευση Παπουτσή για επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος


Οχι όμως στην Θράκη
(γιατί θα τιον πέρναμε
με τις ντομάτες) αλλά
στην...  Ηγουμενίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Τη δέσμευσή του για την απομάκρυνση του πρόχειρου καταυλισμού μεταναστών στο αλσύλιο γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά και για την απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος είχε σύσκεψη το μεσημέρι στην ακριτική πόλη με τοπικούς φορείς.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του έθεσαν οι αρμόδιοι φορείς για το μεταναστευτικό πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι άμεσα, θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι περιμένει από τον δήμαρχο της πόλης αλλά και την τοπική κοινωνία την υπόδειξη της κατάλληλης περιοχής προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα δημιουργηθεί στην Θεσπρωτία, Κέντρο Προσωρινής Υποδοχής ή Κέντρο Κράτησης μεταναστών.

"Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους και τους μετανάστες και τους διακινητές τους που εμπορεύονται την ελπίδα των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή, ότι στην Ελλάδα θα μείνουν όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και άδεια νόμιμης παραμονής και εργασίας. Όλοι οι υπόλοιποι θα φύγουν" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως σημείωσε μάλιστα, η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις υπεραξίες που δημιούργησαν στην Ηγουμενίτσα τα δύο μεγάλα έργα, η Εγνατία Οδός και το Νέο Λιμάνι.

Την σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, εκπρόσωποι των φορέων, καθώς και οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές συγκάλεσε ο δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος.

Ο κ. Κάτσινος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις του υπουργού και τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.

.