Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ερώτηση Χουντή στην Κομισιόν για τους πυροβολισμούς σε ελληνικό περίπολο στον Έβρο

Καλεί την Επιτροπή να διευκρινίσει «αν τα πυρά προέρχονταν μόνο από διακινητές - δουλεμπόρους και όχι και από την τουρκική περίπολο»



ΤΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΑ;



Τη διερεύνηση του πρόσφατου επεισοδίου με τους πυροβολισμούς στον Έβρο σε βάρος της Frontex, ζητεί με ερώτηση του στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.


Συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στο επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 20/5/2011 στον Έβρο, κατά το οποίο περίπολος της Frontex δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χουντής υπογραμμίζει ότι «περίπολος της Frontex που αποτελείτο από Έλληνες συνοριοφύλακες, Γερμανούς αστυνομικούς μαζί με Εσθονικό αεροπλάνο, δέχτηκαν πυρά από την τουρκική πλευρά στην περιοχή του Έβρου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα» και προσθέτει ότι «υπήρξε επικοινωνία με τις τουρκικές συνοριακές αρχές και με καθοδήγηση του εσθονικού αεροπλάνου συνελήφθησαν 100 "μετανάστες" από τις τουρκικές αρχές».

Ο κ. Χουντής καλεί την Επιτροπή να διευκρινίσει «αν τα πυρά προέρχονταν μόνο από διακινητές - δουλεμπόρους και όχι και από την τουρκική περίπολο», «αν μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και οι δουλέμποροι», καθώς και να δεσμευθεί ότι θα παρακολουθεί την συγκεκριμένη περίπτωση για την προστασία των συλληφθέντων, αφού όπως σημειώνει, η Τουρκία έχει ρήτρα γεωγραφικού περιορισμού στη Συνθήκη της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων.

.