Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Γκρίνια στον Έβρο: ο μόνος νομός της ΑΜ-Θ χωρίς κυβερνητικό στέλεχος

Ο Γιώργος Ντόλιος μεγάλος χαμένος του ανασχηματισμού στην περιοχή μας, ανέβηκε από χθες στην Αλεξανδρούπολη και ετοιμάζει συνέντευξη Τύπου τις προσεχείς ημέρες

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο νομός Έβρου είναι ο μοναδικός στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης που δεν εκπροσωπείται στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή το πρωί.

Εκτός κυβέρνησης μένει ο βουλευτής Έβρου και απερχόμενος υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης, χθες το πρωί. Αντίθετα, σε κυβερνητικά πόστα παραμένουν τόσο ο βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, όσο και ο Ξανθιώτης Σωκράτης Ξυνίδης, ο Δραμινός Χρήστος Αηδόνης και ο Καβαλιώτης Μιχάλης Τιμοσίδης.

Ο μέχρι χθες υφυπουργός Εσωτερικών θεωρείται και όχι άδικα, ο μεγάλος χαμένος Θρακιώτης από τον ανασχηματισμό. Ο ίδιος δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση, δίχως να αποκλείει το γεγονός να παραχωρήσει εντός των ημερών συνέντευξη τύπου, με βασικό αντικείμενο τον απολογισμό του έργου του στο εν λόγω υπουργείο. Σε επικοινωνία μας χθες το πρωί, μάζευε τα πράγματά του από το γραφείο του, ενώ θα ανέβαινε στην Αλεξανδρούπολη για λίγες στιγμές ηρεμίας πριν την κρίσιμη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Όπως συνέβη και με όλους τους υπόλοιπους που αποκαθηλώθηκαν, ο Γιώργος Ντόλιος δεν έλαβε κανένα τηλέφωνο ή μήνυμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και έμαθε για την απομάκρυνσή του από την τηλεόραση. Ενημερώθηκε ωστόσο αρμοδίως λίγο αργότερα να παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, όπου δέχτηκε τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού για την προσφορά του.

Από την πλευρά του, όπως ήταν λογικό υπήρχε μια κάποια πικρία για αυτήν την εξέλιξη, καθώς ο κ. Ντόλιος εκτιμά ότι επί θητείας του προχώρησε η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και άλλα. Την θέση του ως υφυπουργού Εσωτερικών με τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης την καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος.


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/