Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ήρεμα τα πράγματα στην Θράκη, αλλά γίνεται της κακομοίρας στην Αθήνα

Συμπλοκές και επεισόδια στο κέντρο, δακρυγόνα και μολότοφ, προσαγωγές και συλλήψεις

Πλάκωσαν στο ξύλο και γνωστό δημοσιογράφο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στους δρόμους περιμετρικά του Συντάγματος, που έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πέριξ του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια» και περιφερειακά της πλατείας στη λεωφόρο Αμαλίας, αλλά και στις οδούς Νίκης, Καραγιώργη Σερβίας, Βουκουρεστίου, Κριεζώτου, Πανεπιστημίου, και Σταδίου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότωφ και πέτρες κατά αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ομάδα ταραξιών έκανε επίσης επιδρομή στο «King George». Ειδικότερα άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία του ξενοδοχείου, εισέβαλαν στο εσωτερικό του και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο υποδοχής.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδες ακραίων στοιχείων «κατέβασαν» τζαμαρίες και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα ξενοδοχεία του Συντάγματος.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εννέα άτομα και δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο νοσοκομείο Ερυθρός μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων στη συμβολή των δρόμων Περικλέους και Λέκκα. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, ο δημοσιογράφος φέρει εκδορές στο μάγουλο, του διαγνώσθηκε μετατραυματική αμνησία και θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

Από τους οκτώ πολίτες, που διακομίσθηκαν από την πλατεία Συντάγματος, οι επτά είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε και στην οδό Κριεζώτου, μεταξύ αντιεξουσιαστών, μελών ακροδεξιών οργανώσεων, αλλά και αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι επιχειρούν να «περιφρουρήσουν» τη συγκέντρωσή τους.

Μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» έχουν σπεύσει στις εστίες έντασης επιχειρώντας να κρατήσουν μακριά από την ειρηνική διαμαρτυρία τους ταραχοποιούς, ενώ απευθύνουν έκκληση από μεγάφωνα για την παύση των συμπλοκών.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 18 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Από τους προσαχθέντες, οι 12, οι οποίοι συμμετείχαν στα πρώτα επεισόδια στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έχουν αφεθεί ήδη ελεύθεροι, ενώ εξετάζονται ακόμα οι έξι.

.