Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αντιγραφή τέρμα, στις εξεταστικές του Δημοκρίτειου

Ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα μπλοκάρει τα κινητά και τα ειδικά ακουστικά περιορίζοντας την «ευεργετική» επίδραση της τεχνολογίας
«Ο φοιτητής πρέπει να διαβάζει» λένε οι καθηγητές, αν και κάποιοι επιμένουν στα κλασικά σκονάκια
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ήταν η πρώτη εφαρμογή του συστήματος που θέτει σε λειτουργία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να βάλει φραγή στη χρήση της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα κινητά και τα ειδικά ακουστικά, αφού κάποιοι φοιτητές κλασικοί τεμπέληδες, επιδιώκουν να γράφουν και να περνούν ανώδυνα τα μαθήματα, αντιγράφοντας.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση που εντόπισε την Παρασκευή καθηγητής να μικροφωνίζει κάποιο ακουστικό και ζήτησε από τα έξι κορίτσια με μακριά μαλλιά και δύο αγόρια να δει τα αυτιά τους. Όλοι δέχθηκαν εκτός από μια κοπέλα η οποία επικαλέστηκε ότι έχει κλείσει ραντεβού με το κομμωτήριο αμέσως μετά τις εξετάσεις, ότι της έχουν κάνει κάποια προεργασία και δεν πρέπει να πειράξει τα μαλλιά της… Έτσι σηκώθηκε από μόνη της προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και παρέδωσε λευκή κόλλα κι έφυγε. Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι μπλοκαρίστηκαν τα κινητά όπως θα συμβαίνει πάντα στις εξετάσεις ώστε να μην γίνεται κακή χρήση της τεχνολογίας.
Μιλώντας στο «Χ» αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που έχει δει γύρω από αυτό το θέμα. Είχα βγει από την αίθουσα όπου είχα επιτήρηση μαζί με μία συνάδελφο ελάχιστα λεπτά μετά από κάποιες φοιτήτριες που είχαν γράψει. Τότε ακούω ξέφρενους πανηγυρισμούς «παιδιά έγραψα τέλεια, και μια βροχή από σκονάκια εκτινάχθηκε στον αέρα και με έλουσε στην κυριολεξία. Οι φοιτήτριες δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. «Μάζεψα τα σκονάκια μπήκα στη αίθουσα, τα συγκρίναμε με το χειρόγραφο χαρακτήρα και τα καρφιτσώσαμε στο γραπτό. ΄Ηταν οι σημειώσεις της χρονιάς γραμμένες συνοπτικά και σε σμίκρυνση»…
Πολλές είναι οι περιπτώσεις που μπορούν να διηγηθούν οι καθηγητές του πανεπιστημίου όπως και τα πιο απίθανα μαργαριτάρια που διαβάζουν. Τώρα όμως με την φραγή των κινητών την ώρα των εξετάσεων τουλάχιστον τέτοιου είδους υποβοηθητικές κινήσεις δεν θα είναι εφικτές.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/