Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις Ρενταρή για την επίθεση που δέχτηκε πηγαίνοντας στη Βουλή

"Πέταγαν πέτρες, μπουκάλια με νερό, γεμάτες αυγοθήκες και ότι άλλο έβρισαν μπροστά τους ενώ μας εξύβρισαν. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Είδα οργή στα μάτια τους. Με φυγάδευσαν οι αστυνομικοί, κόντρα στο ρεύμα"

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ
ΤΗΝ  ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ




Το κλίμα μέσα στο Κοινοβούλιο είναι βαρύ. Υπουργοί και βουλευτές του ΠαΣοΚ που κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή προπηλακίστηκαν από διαδηλωτές.

Το αυτοκίνητο του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου τον σταμάτησαν «τραμπούκοι» όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν όπου και το σταμάτησαν. Επιτέθηκαν εναντίον του, έσπασαν τους υαλοκαθαριστήρες και του πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με νερό: «Αυτοί δεν είναι αγανακτισμένοι είναι τραμπούκοι» είπε ο υπουργός σε συνομιλία του με το Βήμα.

Ο βουλευτές Τρικάλλων του ΠαΣοΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη ενώ βρισκόταν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου με κατεύθυνση στη Βουλή περικυκλώθηκε από διαδηλωτές οι οποίοι της φώναζαν και την εξύβρισαν.

Η βουλευτές έβρου κυρία Ολγα Ρενταρή δήλωσε στο Βήμα «Ενώ βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητό μου με τον βουλευτή Κοζάνης κ. Γιάννη Βλαντή στην αρχή της Βασιλέως Γεωργίου δέκτηκα επίθεση από περίπου πενήντα άτομα όλων των ηλικιών οι οποίοι άρχισαν να πετάνε στο παμπρίζ του αυτοκινήτου πέτρες, μπουκάλια με νερό, γεμάτες αυγοθήκες και ότι άλλο έβρισαν μπροστά τους ενώ μας εξύβρισαν. Φοβήθηκαν πάρα πολύ παρά το γεγονός ότι ήξερα ότι δε φταίω σε τίποτα και ήθελα να βγω έξω να τους μιλήσω αλλά η οργή στα μάτια τους μου έδειχνε ότι δεν είχα κανένα περιθώριο επικοινωνίας μαζί τους. Με φυγάδευσαν οι αστυνομικοί, κόντρα στο ρεύμα».

Η κυρία Ρενταρή δήλωσε: «Θέλω να γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι πάνω από το προσωπικό και το κομματικό μου συμφέρον θέτω το συμφέρον του τόπου και γι' αυτό δεν τρομοκρατούμαι από τίποτα».


Από την πλευρά του ο βουλευτής Κοζάνης του ΠαΣοΚ κ. Αλ. Αθανασιάδης δήλωσε: «Μιλώ αληθινά και αντρίκεια δεν πρόκειται να παραιτηθώ, αν είναι να με διαγράψουν. Ας αναλάβουν και αυτοί και εγώ τις ευθύνες μας».

Η αστυνομία τοποθέτησε κλούβες σε όλο το μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας αφήνοντας ελεύθερη την είσοδο από τα λουλουδάδικα. Το σχέδιό της ήταν οι βουλευτές να έρθουν στη Βουλή από το αντίθετο ρεύμα της Ηρώδου Αττικού.

Εντωμεταξύ, σιδερένιο τείχος έστησαν οι αστυνομικοί στις αρχές τη Βασιλίσσης Σοφίας και πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να το ρίξουν. Στην προσπάθειά τους αυτή η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές.

 
Πηγή:  http://www.tovima.gr/