Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων είχε δημοσιεύσει ο δράστης λίγο πριν τις επιθέσεις στη Νορβηγία

Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο Όσλο και στην επίθεση με όπλο στο νησί Οτόγια
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης των επιθέσεων της Παρασκευής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.

Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

«Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο σε συνέντευξη Τύπου.

«Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος», σημειώνει» στο Μπρέιβικ στο μανιφέστο με τίτλο «2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας».

Ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο αυτό επιτίθεται επίσης στην «ισλαμική αποικιοκρατία και τον εξισλαμισμό της δυτικής Ευρώπης» και στην «άνοδο του πολιτιστικού Μαρξισμού/της πολυπολιτιστικότητας».

«Θέλει να αλλάξει την κοινωνία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του Γκέιρ Λίπσταντ στο NRK, ο οποίος είχε σημειώσει επίσης ότι ο πελάτης του «πιστεύει ότι οι πράξεις του ήταν στυγερές, αλλά ότι στο δικό του το μυαλό ήταν aπαραίτητες» και ότι επιθυμεί να τις εξηγήσει στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, στους 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο και την
επίθεση με όπλο στο νησί Οτόγια την Παρασκευή, καθώς ένας τραυματίας που νοσηλευόταν υπέκυψε στα τραύματά του.


.