Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Αμετακίνητο παραμένει το ΚΤΕΛ Έβρου στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Kαμία εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει για το θέμα της μεταφοράς του σε κάποιο σημείο που θα επιβαρύνει λιγότερο το κυκλοφοριακό, παρά την επιθυμία της διοίκησής του και τις προσπάθειες που έγιναν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Απολύτως καμία εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει για το θέμα της μεταφοράς του ΚΤΕΛ Έβρου από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, σε κάποιο σημείο που θα επιβαρύνει λιγότερο το κυκλοφοριακό. Αν και η είναι γνωστή η επιθυμία της παρούσας διοίκησης να απομακρυνθεί από το κέντρο, και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, το θέμα παραμένει «κολλημένο».

Σε επικοινωνία της "Γνώμης" με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτη Ντούμπα, δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα, σημειώνοντας απλώς ότι ο ίδιος επιμένει στην ανάγκη μεταφοράς του ΚΤΕΛ, δίχως ωστόσο να υπάρχει κάποια ανακοινώσιμη εξέλιξη προς το παρόν.

Όπως είναι γνωστό, το ΚΤΕΛ είχε προβεί πριν κάποιο διάστημα στην αγορά ενός οικοπέδου στα δυτικά της πόλης, (κοντά στο κατάστημα Lidl), το οποίο ανήκε στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης και στο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης, έναντι περίπου 2 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, όταν το θέμα είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, επί δημαρχίας Αλεξανδρή, είχαν εκφραστεί έντονες επιφυλάξεις για την τοποθεσία που είχε επιλεγεί, καθώς εκτιμήθηκε ότι θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, καθώς τα λεωφορεία θα έπρεπε να μετακινούνται πάνω σε έναν δρόμο που έχει κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την ίδια άποψη φέρεται να έχει και η σημερινή δημοτική αρχή.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πάντως πως το εν λόγω ζήτημα δεν ήταν το μοναδικό που έχει οδηγήσει σε αυτό το τέλμα. Για να κατασκευαστεί ένα κτίριο που θα χρησιμοποιείται από το ΚΤΕΛ εκεί, δεν αρκεί μία απλή άδεια από το δήμο, αλλά εμπλέκονται υπουργεία και άλλοι φορείς, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο. Έτσι, σύμφωνα πάντα με ανεπίσημες πληροφορίες, το ΚΤΕΛ ψάχνει άλλο οικόπεδο, αλλά και τρόπους για να πουλήσει αυτό που αγόρασε.

Ικανοποιητική κίνηση
Σε ό,τι αφορά την κίνηση, κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με την πληρότητα να αγγίζει το 60 - 70%. Ωστόσο, το θέμα που θέτει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υπάρχει με τον ΟΣΕ, καθώς, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, δεν έχει ακόμη υπάρξει αύξηση στα εισιτήριά του.

Παράλληλα, σε περίπου 1,5 μήνα θα είναι έτοιμο το ιδιωτικό αμαξοστάσιο του ΚΤΕΛ, στην περιοχή της Αμφιτρίτης, το οποίο κατασκευάστηκε από χρήματα των μετόχων και θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των λεωφορείων, ενώ εκεί θα λειτουργεί και βενζινάδικο.


Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/