Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ευνοϊκή μεταχείριση ζητούν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των συντάξεων ;

Συνέχεια φαίνεται ότι υπάρχει στο θέμα των πρώτων διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των πλαστών συντάξεων των συνεταιριστικών οργανώσεων στην Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνέχεια φαίνεται ότι υπάρχει στο θέμα των πρώτων διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των πλαστών συντάξεων, των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Μετά τις 25 πρώτες διώξεις και τη βεβαίωση των 55 περιπτώσεων στις οποίες έχει αποδεχθεί η εξαγορά πλαστών ενσήμων, όπως ανέφερε το XanthiPress.gr στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι εμπλεκόμενοι επιχειρούν να έλθουν σε επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΙΚΑ για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε καθώς ομάδα εμπλεκομένων, εκπροσωπούμενη από δικηγόρο, έχει επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με τους τοπικούς βουλευτές. Αρχικά επιχείρησαν να συναντήσουν τον Αν. Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος φέρεται να μην δεν δέχτηκε (κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη) ενώ συνάντησαν τελικά τον έταιρο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν.


Τσετίν: Όπως θα έκανα για κάθε πολίτη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν, σε επικοινωνία του που μεταφέρθηκε από το Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού 6, επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι συναντήθηκε με τους «7» εμπλεκόμενους αλλά δεν προχωρά παραπέρα αναφέροντας ότι τους συνάντησε, όπως θα έκανε για κάθε συμπολίτη του που ζητά κάτι. Δεν είναι γνωστό αν ο μουσουλμάνος βουλευτής προχώρησε σε επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΙΚΑ.

Όμως, είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει σαφής πολιτική επιλογή για αποκλεισμό οποιασδήποτε παρέκκλισης από την ολοκλήρωση της υπόθεσης με τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για όλους. Ενδεχομένως αυτή να είναι και η αιτία που δεν τους έχει συναντήσει ο Σωκράτης Ξυνίδης, εφόσον ευσταθεί κάτι τέτοιο.


Λιγότεροι πλαστοί μήνες

Η ομάδα των «7» βαρύνεται με λιγότερους μήνες εξαγοράς πλαστών ενσήμων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και με βάση αυτή τη διαφοροποίηση επιζητούν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει θετική γι’αυτούς εξέλιξη.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/