Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ποια έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με απόφαση Γιαννακίδη

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υπέγραψε τις εντάξεις στον Άξονα Προτεραιότητας 9 έξι έργων κοινωνικών υποδομών, αλλά... κανένα δεν είναι στην Θράκη     ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης υπέγραψε τις εντάξεις στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ» του Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013», (θεματική προτεραιότητα 77) «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ», των παρακάτω έργων:

• «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ με δικαιούχο τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

• «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ» προϋπολογισμού 2.201.700,00€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Νέστου.

• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν.ΚΑΡΒΑΛΗΣ προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας.

• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν. ΚΡΩΜΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» προϋπολογισμού 806.425,30€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας.

• «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού 219.577,14€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας.

• «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» προϋπολογισμού 538.141,85€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας


Με αφορμή τις παραπάνω εντάξεις έργων που είναι και οι πρώτες που υπογράφει στα πλαίσια της υλοποίησης του ΕΠ «Μακεδονίας Θράκης 2007-2013»,ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνική πρόνοια αποτελεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης απόλυτη πολιτική προτεραιότητα όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά. Οι πρώτες εντάξεις έργων σηματοδοτούν εμπράκτως αυτή την πολιτική επιλογή η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το μοντέλο που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στην νέα Περιφέρεια. Είχα δηλώσει ότι το επίπεδο κοινωνικών παροχών μίας κοινωνίας αποτελεί και το μέτρο ανάπτυξης της. Σε μία εποχή κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων η επιλογή στήριξης με υποδομές προνοιακών και εκπαιδευτικών αναγκών είναι ουσιαστικά η σημαντικότερη επένδυση στο μέλλον».

.