Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πέντε χρόνια από τα θάνατο του Τάσου Εξακουστού

Η ΝΟΔΕ Εβρου της Νέας Δημοκρατίας τιμά την μνήμη του πρώην προέδρου της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ


Σήμερα 19/07/2011, τιμούμε τη μνήμη μιας σημαντικής προσωπικότητας, τον Αναστάσιο Εξακουστό, πρώην Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου ο οποίος υπηρέτησε τη Δημοκρατία, την επιχειρηματικότητα, τον Έβρο. Σαν σήμερα, πριν πέντε χρόνια «έφυγε» απρόσμενα από κοντά μας ο αγαπημένος μας Πρόεδρος.


Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, συνιστούν ευκαιρία για να αποδοθούν νηφάλια και έξω από ατμόσφαιρα τεχνητών ή και πραγματικών εντάσεων, που συνοδεύουν τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές κάθε εποχής, οι τιμές που αναλογούν στους ανθρώπους, που διαδραμάτισαν ρόλους και καθόρισαν με το λόγο και τη στάση τους την εξέλιξη της ιστορίας στον τόπο μας.

Ο Τάσος Εξακουστός, ένα δημόσιο πρόσωπο, φυσική δύναμη της πολιτικής και οικονομικής ζωής, στο πέρασμά του άφησε το δικό του ίχνος, τη δική του σφραγίδα στα γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται πάντα χρόνος και αφού κατακάτσει ο απόηχος του χαμού ενός δημόσιου προσώπου, που πάντα συνοδεύεται από υπερβολές, ή ακόμα και υποκρισία, η μνήμη και η κρίση λειτουργούν πιο νηφάλια και δίνουν στα πρόσωπα, τη θέση που πράγματι τους αναλογεί. Ιδιαίτερα σήμερα, που η βαθιά κρίση, η οποία μαστίζει το οικονομικό μας σύστημα και όπου η σημερινή πολιτική τάξη της χώρας συνολικά και αδιάκριτα αμφισβητείται και απαξιώνεται, οι αναφορές αναγνώρισης στη συνεισφορά δημοσίων προσώπων στο χτίσιμο της δημοκρατικής Ελλάδος, παίρνει άλλο χαρακτήρα και αφήνει να φανεί η σημασία και ο ρόλος του ανθρώπου στην κοινωνία και στην πατρίδα.

Η δημόσια πορεία του Τάσου Εξακουστού τον ήθελε να είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα. Είτε στην πολιτική τάξη των πραγμάτων μέσα από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, είτε στο επιχειρείν μέσα από την διαχρονική παρουσία του στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου.

Με αυτές τις σκέψεις, τιμούμε σήμερα τον Αναστάσιο Εξακουστό.

Ως τον άνθρωπο της συνείδησης, του χρέους, της άδολης αγάπης για την φιλελεύθερη παράταξη, της δυναμικής αναμέτρησης με τις καταστάσεις και τις προκλήσεις της περιοχής.

Σήμερα, η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου, η μεγάλη πολιτική του οικογένεια, στεκόμαστε με τιμή στη μνήμη του και αναγνωρίζουμε τη πολύτιμη προσφορά του στην παράταξη της νέας Δημοκρατίας.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

.