Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αναστάτωση στον Δήμο από τους λίγους θεατές στο Φεστιβάλ Μαρώνειας

Νέα ψυχρολουσία με την θεατρική παράσταση “εκείνος κι εκείνος” με μόλις 100 άτομα στο κοινό!
Οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Πάνος Σκουρολιάκος παρά την έκπληξη έδειξαν συνέπεια και  επαγγελματισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Μετά βίας 100 θεατές παρακολούθησαν μια παράσταση που ήταν θέμα στο φετινό καλοκαίρι και δείχνει την δουλειά άξιων ηθοποιών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Το έργο ανέβηκε την Κυριακή το βράδυ  στο λατομείο Χελιδονόπετρα Μαρώνειας το κλασικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι εκείνος». Ένα έργο που έμεινε στη μνήμη όλων μας από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά πριν από κάποιες δεκαετίες και που παρουσιάζεται στο θέατρο για πρώτη φορά.

Το έργο αναφέρεται στον Λουκά και στον Σόλωνα, δύο παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν και σχολιάζουν. Πορεύονται μόνοι τους σ’ έναν κόσμο ακατανόητο, τον κόσμο της καθημερινής ζωής.

Με ανατρεπτικό χιούμορ και σπινθηροβόλο πνεύμα, ο Λουκάς και ο Σόλων αποκαλύπτουν τον κόσμο που ο κάθε απλός άνθρωπος βιώνει στην καθημερινότητά του, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις και απομυθοποιούν την κοινωνία που μας περιβάλλει.

Τους δύο εμβληματικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Τάσος Χαλκιάς κι ο Πάνος Σκουρολιάκος, ενώ συμμετείχαν ο Δημήτρης Παπανικολάου και η Ηλεάνα Μπάλα. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αντώνη Χαλκιά.

Την παράσταση που ήταν η πρώτη επισήμως από το φεστιβάλ Μαρώνειας 2011 παρακολούθησαν ελάχιστοι κι αυτοί την φορά γεγονός που προβληματίζει την δημοτική αρχή για την διείσδυση του φεστιβάλ στην κοινωνία του δήμου και της Ροδόπης. Δεν μπορεί το τοπίο, ο χώρος, η ημέρα, όλα να συντρέχουν για την επιτυχία της και να συμβαίνουν όλα τα παράδοξα. Έτσι θα κλείσουν οι πόρτες από τα καλά θέατρα

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/