Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη από την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» στο μειονοτικό κόμμα DEB

Έτοιμες για στενή και κάθε είδους συνεργασία δηλώνουν οι δύο πλευρές
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το Δ.Σ. της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης επισκέφτηκε τα γραφεία του κόμματος DEB στην Ξάνθη. Η διοίκηση της ΤΕΞ υπό την προεδρία του Αχμέτ Καρά στις 11 Ιουλίου, επισκέφτηκαν τα τοπικά γραφεία του DEB, όπου συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής της τοπικής επιτροπής στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου, καθώς και με μέλη της κεντρικής επιτροπής.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της τοπικής επιτροπής στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά και τα μέλη του Δ.Σ. για την επίσκεψη τους και για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το κόμμα.



ΟΖΑΝ ΑΧΜΕΤΟΓΛΟΥ : ¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨

Ο Αχμέτογλου ανέφερε ότι το γραφείο του DEB στην Ξάνθη δραστηριοποιείται εδώ και δύο μήνες στην Ξάνθη και είπε :

¨Πριν λίγο καιρό μας είχε επισκεφτεί ο μουφτής Ξάνθης κύριος Αχμέτ Μέτε. Το ότι σήμερα βρίσκονται εδώ οι διοικούντες της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το κόμμα DEB και η Τουρκική Ένωση Ξάνθης μπορεί να αγωνίζονται σε χωριστά πεδία, αλλά είναι δύο αδερφοί φορείς με στόχο τα ανθρώπινα και τα μειονοτικά δικαιώματα. Πλήρης είναι η στήριξη που παρέχει το κόμμα DEB στον νομικό αγώνα της ΤΕΞ. Ο δίκαιος αγώνας της ΤΕΞ είναι ένας ιερός αγώνας. Το δίκο της το απέδειξε αλλά δυστυχώς υπάρχει μια νοοτροπία που αντιστέκεται στην αναγνώριση αυτού του δίκιου. Ελπίζουμε πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε αυτό το θέμα. Ως κόμμα DEB ο δρόμος μας θα είναι μακρύς. Εμείς βρισκόμαστε στην αρχή αυτή του μακρινού δρόμου. Η στήριξη των φορέων, των συλλόγων και των ηγετών μας, μας προκαλεί χαρά. Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους ειλικρινή συνεργασία προς όφελος της χώρας μας και του λαού μας. Το κόμμα DEB είναι ο χώρος για όσους θέλουν να αγωνιστούνε για δίκιο και δικαιώματα. Σας ευχαριστώ πάλι για την επίσκεψη σας¨.



ΑΧΜΕΤ ΚΑΡΑ : ¨ ΩΣ ΤΕΞ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB¨

Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά στην ομιλία που κανε ευχήθηκε επιτυχίες στο κόμμα. Ο Αχμέτ Κατά εκφράστηκε ως εξής :

¨Ευχαριστώ το κόμμα DEB και τον κύριο Οζάν Αχμέτογλου για την στήριξη που παρέχει στον δίκαιο αγώνα της ΤΕΞ. Αυτή η στήριξη για εμάς είναι πολύ σημαντική. Ελπίδα όλων μας είναι μετά την εκδίκαση της υπόθεσης μας στον Άρειο Πάγο στις 7 Οκτωβρίου να ανοίξει μια νέα και πεντακάθαρη σελίδα για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Ως σύλλογος πάντοτε πιστεύαμε και πιστεύουμε στο δίκαιο του αγώνα μας. Σκοπός της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και των άλλων συλλόγων είναι να στηρίξουμε και να υπηρετήσουμε την κοινότητα μας. Σήμερα όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πολιτική είναι ένα σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει την ζωή μας. Για αυτό αποτελεί πραγματικότητα η ανάγκη που έχει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για ένα κόμμα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το DEB να μπορέσει να καλύψει αυτήν την ανάγκη. Ως Τουρκική Ένωση Ξάνθης επιθυμώ να εκφράσω την στήριξη μας στο κόμμα DEB. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να πάει το κόμμα DEB ακόμη πιο μπροστά¨.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων σε ένα ειλικρινές περιβάλλον.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/