Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σκουριάζει το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Διδυμότειχο


Αγοράστηκε πριν πέντε χρόνια σε τιμή αρκετά ακριβότερη από ότι θα το προμηθεύονταν ένας ιδιώτης ιατρός, είναι εγκατεστημένο αλλά δεν χρησιμοποιείται ούτε κατ’ ελάχιστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Εδώ και 4-5 χρόνια το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει προμηθευτεί μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (και μάλιστα σε τιμή αρκετά ακριβότερη από ότι θα το προμηθεύονταν ένας ιδιώτης ιατρός). Το μηχάνημα είναι εγκατεστημένο αλλά δεν χρησιμοποιείται ούτε κατ’ ελάχιστο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 γιατροί ακτινολόγοι με σημαντικό φόρτο εργασίας. Ο Διευθυντής του Ακτινολογικού που είναι και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας συνεχώς… περιφέρεται ενώ παραδίδει και μαθήματα στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής και στη Σχολή Αστυφυλάκων (…τα πρωινά πάντα).

Έτσι, το μηχάνημα παραμένει σε αχρησία και φυσικά δε μπορεί κανείς να μιλήσει για απόσβεση...

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κατάφερε να λειτουργήσει τον Αξονικό Τομογράφο παρά τις αντιστάσεις που υπήρχαν τόσο εκτός αλλά κυρίως εντός του Νοσοκομείου. Έτσι κατάφερε να εξοικονομήσει σημαντικό όφελος τόσο αύξησης εσόδων όσο και περιορισμό εξόδων (αξονικές που γίνονταν σε ιδιώτες).

Επειδή λοιπόν ο Διοικητής έχει αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται, τον καλούμε να θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας έστω και για έναν περιορισμένο αριθμό εξετάσεων. Αρκεί να πείσει το Διευθυντή του Ακτινολογικού και Διευθυντή Ιιατρικής Υπηρεσίας να εμφανίζεται… που και που από το χώρο εργασίας του.


Πηγή:  http://nosokomeiodidimoteicho.blogspot.com/