Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η Φοίβη των "νέων" γράφει για την περιπέτεια στο ΙΚΑ Κομοτηνής

"ΙΚΑ, Σίκα και του
δημόσιου (μπάχαλου) η γλύκα"
τιτλοφορείται το άρθρο της, με
αφορμή το εικονιζόμενο σημείωμα
που άφησε ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας
στην πόρτα του γιατρού που δεν
εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού του

                             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ


Το εικονιζόμενο άνωθεν σημείωμα μην το αντιμετωπίζετε σαν κάτι κοινό - κι απέριττο. Καθότι στις λεπτομέρειές του κρύβονται ιστορίες από εκείνες τις απίθανες, τις αποκαρδιωτικές, τις ιστορίες ξεφτίλας (και λαμογιάς...) που έχει να επιδείξει το ελληνικό Δημόσιο και κάποιες υπηρεσίες του στις οποίες ανήκουν κάποιοι από τους αμειβόμενους από τον έλληνα φορολογούμενο υπαλλήλους (για να μη γενικεύουμε...).

Ναι, είναι ο γνωστός παλιός - των παιάνων - Θανάσης Γκαϊφύλλιας ο υπογράφων. Που είχε κι εκείνος ως άνθρωπος και πολίτης τούτης της ανερμάτιστης χώρας την ατυχία να εμπιστευθεί το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ, Σίκα, Μίκα του για πρόβλημα υγείας του - οφθαλμολογικό συγκεκριμένα.

Είχε κλείσει λοιπόν ραντεβού (ξέρετε, από εκείνα που τα κλείνεις τώρα για κάτι μήνες μετά - αθάνατο ελληνικό σύστημα υγείας!) με οφθαλμίατρο του ΙΚΑ, Σίκα, Μίκα για τη 1.15. Αυστηρά. Περίμενε ώς τις 2.10 αλλά η οφθαλμΙΚΑτρος μηδέ φωνή, μηδέ ακρόαση. Απούσα. Αδικαιολογήτως. Δίχως ειδοποίηση. Κι έφυγε βαθιά ταπεινωμένος, όπως γράφει.

Τώρα το «ντροπή της» δεν το βλέπουμε να το νιώθει η καλοβολεμένη στο Δημόσιο ιατρός του ΙΚΑ, Μίκα, Σίκα. Ούτε κανείς αρμόδιος. Ούτε οι αρμόδιες υπουργάρες που κλαψουρίζουν στα κανάλια πως πάνε να το σώσουν το σύστημα - και στρατολόγησαν εξωτερικούς γιατρούς συμβεβλημένους (σε καταλόγους) για την «εξυπηρέτηση του κοινού» που μόνον αυτό δεν είναι.

Καθότι όπως έγραφε αναγνώστρια και τις προάλλες, τους στρατολόγησαν μεν, δεν τους δίνουν δε φύλλα συνταγογράφησης από αυτά που διαθέτουν (από κόντρα... «επαγγελματική», μην τους το πάρουν το τσιφλίκι; - από φόβο μη και χάσουν τις «συμφωνίες» που έχουν οι ΙΚΑτροί, στη συνταγολόγησή τους, με ιδιωτικά θεραπευτήρια και εξεταστήρια και φαρμακευτικές και εταιρείες ιατρικών ειδών και βοηθημάτων; - ποιος να ξέρει άραγε σε τούτη τη χώρα όπου όλα είναι όμορφα κι αγγελικά πλασμένα).

Λες και έχουν την αποκλειστικότητα της συνταγογράφησης. Την παγκόσμια πατέντα.

Προσέξτε τώρα την άλλη λεπτομέρεια: το σημειωματάκι της οφθαλμΙΚΑτρου. «Δεν είναι λέει ο ιατρός υποχρεωμένος να αντιγράφει για τους ασφαλισμένους συνταγές εξωτερικών ιατρών» (η κόντρα που λέγαμε κι ο φόβος μη χάσουν τα εξτρά από τις «συμφωνίες» κάτω απ' το τραπέζι και δεν έχουν να τη συντηρήσουν την πισίνα στο υπερπολυτελές εξοχικό;).

Ο ταλαίπωρος ασφαλισμένος, δηλαδή, πρέπει να κόψει τον λαιμό του; Οι εξωτερικοί γιατροί δεν έχουν συνταγές από το ΙΚΑ, Σίκα, Μίκα, γιατί δεν τους δίνουν οι «επίσημοι» γιατροί και η «υπερεσία», οι «επίσημοι» δεν πάνε στην υπηρεσία τους, στήνουν τους ραντεβουδάτους ή ακυρώνουν ραντεβού, δίχως προειδοποίηση καν, λόγω «διακοπών» (όπως έγραφαν πρόσφατα άλλοι δύο αναγνώστες ασφαλισμένοι) και οι αρμόδιοι ούτε καν ελέγχουν - για κολασμό ούτε λόγος... - τους παρατυπούντες, ασχημονούντες, που υποτίθεται ότι έχουν δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη (τρομάρα τους!).

«Αιδώς Αργείοι»; Μπα. Αυτό είχε ειπωθεί σε εποχές που υπήρχε - ακόμη - αιδώς εν Ελλάδι. Εδώ ακόμη κι αυτό έχει ξεπεραστεί!

Φοίβη
 
.