Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση των βουλευτών υπέρ της βιοτεχνικής αρτοποιίας ζητούν οι αρτοποιοί Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου


«Ένα 10 με 15% των αρτοποιιών είναι για κλείσιμο», ανέφεραν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην Κομοτηνή τα προεδρεία των σωματείων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΠΟΣΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;


Την παρέμβαση των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υπέρ της βιοτεχνικής αρτοποιίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούν με επιστολή τους τα Σωματεία Αρτοποιών της περιφέρειας.

Παράλληλα, ζητούν την εξαίρεσή του επαγγέλματος με Προεδρικό Διάταγμα από το σχετικό νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

«Ένα 10 με 15% των αρτοποιιών είναι για κλείσιμο», ανέφεραν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην Κομοτηνή τα Προεδρεία των Σωματείων και σημείωσαν ότι συνολικά στην Περιφέρεια λειτουργούν 450 αρτοποιεία με 2.000 άμεσα εργαζόμενους σ’ αυτά και 2.000 έμμεσα.

«Το επάγγελμα του αρτοποιού ήταν ήδη απελευθερωμένο τελείως από το 1992», τόνισαν σημειώνοντας ότι για την ευαίσθητη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, δημιουργείται το πρόβλημα ο καταναλωτής να προμηθεύεται ψωμί που θα παράγεται από γειτονικές χώρες.

 
Πηγή:  http://www.ert.gr/