Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη για την διατήρηση της λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θράκης

Παρουσία περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, βουλευτών, δημάρχου και λοιπών παραγόντων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συνάντηση με θέμα την συνέχιση της λειτουργίας της Επαγγελματικής Σχολής του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Σ ΟΤΕΚ) Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησε, την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 12:30 στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κ. Άρη Γιαννακίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, τις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Έβρου, κ. Όλγα Ρενταρή και κ. Ελένη Τσιαούση, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστο Γερακόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ, κ. Λοΐζο Σορωνιάτη, την Διευθύντρια της ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Θράκης, κ. Μαρίνα Μπελτσίδου, τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων και μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ, κ. Τηλέμαχο Κρικώνη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχόλη σχετικά με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση που αφορά την νομική κατοχύρωση των πτυχίων των σπουδαστών, καθώς και το ζήτημα του χώρου στέγασης και λειτουργίας της. Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα ίδρυσης ΙΕΚ τουριστικού αντικειμένου ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σημείωσε ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση της λειτουργίας της σχολής ως έχει, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι για να γίνει αυτό απαιτείται η ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης, ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του για παραχώρηση έκτασης από τον Δήμο προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα του χώρου στέγασης της σχολής. Σχετικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης ΙΕΚ επεσήμανε ότι είναι καλοδεχούμενο, εφόσον αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει το θεσμό, χωρίς όμως να επισκιάζει η μια σχολή την άλλη.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ – Θ επιδοκίμασε τη μαζική θεσμική παρουσία των τοπικών κοινωνιών όταν προκύπτει μια κοινωνική ανάγκη και επεσήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία νέας σχολής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΟΤΕΚ, επεσήμανε την ιστορική παρουσία της σχολής στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ ανέφερε την πρόθεση του Οργανισμού για αναβάθμισή του τμήματος της περιοχής μέσω της δημιουργίας ΙΕΚ τουριστικού αντικειμένου.


.