Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Επιβεβαίωση: Σε δύο τουρκικές εταιρείες κατακυρώθηκαν κινητά στοιχεία της πτωχευμένης ΣΕΒΑΘ

Επαληθεύεται από επίσημο έγγραφο της ΑΤΕ που διαβιβάστηκε στην Βουλή η πληροφορία που είχε αναπαράγει και το blog μας

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΡΕΥΟΥΝ;


Δύο εταιρείες που εδρεύουν στην Τουρκία, είναι μεταξύ εκείνων στις οποίες κατακυρώθηκαν κινητά στοιχεία της εταιρείας ΣΕΒΑΘ, στην Ξάνθη. Αυτό επιβεβαιώνεται από έγγραφο του διορισμένου συνδίκου πτώχευσης της Βιομηχανίας ΣΕΒΑΘ, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο βουλευτής επικαλούμενος δημοσιεύματα του τοπικού θρακικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία νταλίκες με τουρκικές πινακίδες μετέφεραν μηχανήματα της Βιομηχανίας ΣΕΒΑΘ, είχε απευθύνει ερώτηση στην κυβέρνηση, ζητώντας να ενημερωθεί αν έχει γίνει μαζική αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων της ΣΕΒΑΘ από Τούρκους επιχειρηματίες.

Προς απάντηση του κ. Βελόπουλου, η Αγροτική Τράπεζα διαβίβασε έγγραφο, με το οποίο υπενθυμίζει ότι η ΑΤΕbank μετείχε στο κεφάλαιο της Συνεταιριστικής Εταιρείας Βιομηχανικής Ανάπτυξης Θράκης (ΣΕΒΑΘ Α.Β.Ε.) με ποσοστό 23,33%. Λόγω υπέρογκων χρεών και συσσωρευμένων ζημιών η εταιρεία είχε τεθεί σε εκκαθάριση, με βάση απόφαση που έλαβε το 2008 η έκτακτη γενική συνέλευση και στη συνέχεια, με αίτησή της, τέθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης από 6.7.2009, και έκτοτε η εταιρεία διοικείται και εκπροσωπείται νομίμως, από τη σύνδικο πτώχευσης, την διορισμένη από το Πρωτοδικείο Ξάνθης δικηγόρο, Σταυρούλα Λιάκου.

Σε απάντησή της, η σύνδικος αναφέρει ότι «την 10η Μαρτίου 2011 διενεργήθηκε ο πρώτος κατά σειρά δημόσιος πλειστηριασμός του κινητού και μηχανολογικού εξοπλισμού της τελούσας σε πτώχευση ανωνύμου βιομηχανικής εταιρείας με την επωνυμία ΣΕΒΑΘ ΑΒΕ».

Στις 10.3.2011 κατέθεσε, μεταξύ άλλων, προσφορά και η τουρκική εταιρεία με την επωνυμία «SALSA URUNLERI SALSA VE SALAMURA SANAYI TICARET A.E», που εδρεύει στη Σμύρνη της Τουρκίας και στις 24.3.2011, οπότε διενεργήθηκε και ο δεύτερος κατά σειρά πλειστηριασμός, κατέθεσε προσφορά η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΙΔΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΣΠΑ ΕΠΕ», που εδρεύει στο Τόκατ Τουρκίας, αναφέρει, επίσης, ο σύνδικος και ενημερώνει ότι «τα εν λόγω κινητά, για τα οποία κατατέθηκαν οι ανωτέρω προσφορές, κατακυρώθηκαν σε αυτές, καθώς δεν υφίσταντο προσφορές από άλλους ενδιαφερόμενους και -επί του παρόντος- διενεργούνται οι διαδικασίες μεταφοράς και εξαγωγής αυτών στην Τουρκία». Πάντως, η σύνδικος αναφέρει ότι στη συνέχεια κατατέθηκαν προσφορές και έγιναν δεκτές, και από ενδιαφερόμενους προερχόμενους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και της Ξάνθης.

.