Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις για τις πλαστές συντάξεις στην Ξάνθη!


Είναι συνολικά 25 και
περιλαμβάνουν ονόματα
που προκαλούν έκπληξη

                           ΜΑΘΕΤΕ
            ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Οι πρώτες διώξεις για το σκάνδαλο με τις πλαστές συντάξεις των συνεταιριστικών εργοστασίων, ασκήθηκαν σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του XanthiPress.gr

Το σκάνδαλο φαίνεται ότι παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ήδη στις 25 φτάνουν οι πρώτες διώξεις που έχουν ασκηθεί μετά τις προσφυγές της διοίκησης του ΙΚΑ κατά συγκεκριμένων προσώπων και την ολοκλήρωση της δικογραφίας κάθε περίπτωσης μετά και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων. Οι πληροφορίες λένε ότι όταν θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των διωκώμενων, θα υπάρξουν οι εκπλήξεις που περιμένουν πολλοί.

Ήδη 55 περιπτώσεις πλαστών συντάξεων, έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ Δ. Πατσούρη, ο οποίος μιλώντας στο XanthiPress.gr ανέφερε ότι για τις περιπτώσεις αυτές ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί ένώ εκκρεμεί για άλλες 80. Τους ελέγχους καθυστερεί η σοβαρή έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο φορέας, αφού δεν θα πρέπει να διαταραχθεί και η ταχύτητα της απόδοσης συντάξεων που εξαρτάται επίσης από το Τμήμα Ελέγχων, αναφέρει.


Υπάλληλος του ΙΚΑ και λογιστής σε όσους διώκονται ήδη. Πιεσεις για απαλλαγές.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που διώκονται για την υπόθεση των πλαστών συντάξεων, βρίσκεται ένας λογιστής της Ξάνθης και ένας υπάλληλος του ΙΚΑ για τους οποίους έχει εξακριβωθεί ο ρόλος τους στην υπόθεση. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική ΕΔΕ και έχει υποβληθεί το σχετικό πόρισμα για την άσκηση και των πειθαρχικών διώξεων, αναφέρει ο Δ. Πατσούρης.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κάποιοι από τους εμπλεκόμενους, με λίγους μήνες πλαστών ενσήμων, πιέζουν πολιτικά για την περίπτωση συμβιβασμού ώστε να αποφύγουν τις βαριές κυρώσεις, αλλά δεν έχουν βρει ανταπόκριση, μέχρι στιγμής καθώς φαίνεται ότι ισχύει η δεδηλωμένη πρόθεση να φτάσουν όλες οι υποθέσεις μέχρι το τέλος.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/