Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σταμάτησε η μαστογραφία λόγω έλλειψης φιλμ στο Νοσοκομείο Ξάνθης!!!

Νέες απίστευτες καταγγελίες για το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΡΟΙ
ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΙ
ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ;



Έντονα είναι τα παράπονα γυναικών της Ξάνθης για την διακοπής της λειτουργίας του μηχανήματος της Μαστογραφίας στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Όπως έγινε γνωστό το μηχάνημα διέκοψε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης φιλμ και είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν ραντεβού που είχαν κλειστεί μήνες πριν, όπως ενημέρωσε τηλεφωνικά η υπηρεσία από το πρωί της Δευτέρας, τις γυναίκες που είχαν κανονίσει εξετάσεις.

Ασθενείς που επικοινώνησαν με το XanthiPress.gr ανέφεραν ότι η αναμονή για ένα ραντεβού ήταν πολύμηνη και ότι τώρα θα πρέπει να κλείσουν εκ νέου ραντεβού και να περιμένουν άλλο τόσο διαστημα για ένα πρόβλημα έλλειψης υλικού για το οποίο ευθύνεται το Νοσοκομείο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας που είχε κλείσει ραντεβού από τις 14 Απριλίου για το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου και ειδοποιήθηκε ότι αυτό ακυρώνεται.


Θ. Μπαμπαλίδης: Ασυνενοησία των υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Μπαμπαλίδης , μιλώντας στο XanthiPress.gr παραδέχτηκε ότι πράγματι το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης φιλμ, κάτι που οφείλεται σε ασυνενοησία μεταξύ των υπηρεσιώνκαι πρόσθεσε ότι άμεσα η έλλειψη καλύπτεται και το μηχάνημα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του. Ζήτησε την κατανόηση των ασθενών για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και μετέφερε τις απόψεις των αρμόδιων του τμήματος, ότι τα νέα ραντεβού δεν θα ξεπεράσουν τον 1,5 μήνα.

Περίπτωση να εξεταστούν οι άτυχοι ασθενοίς ως υπεράριθμοι δεν υπάρχει, λόγω και του ηλεκτρονικού συστήματος. Πάντως όπως σημείωσε ο Διοίκητής του Νοσοκομείου ο συνωστισμός και τα προβλήματα στο σχετικό εξεταστήριο του Ακτινολογικού, έχουν προέλθει από τη διακοπή αντίστοιχων εξετάσεων του ΙΚΑ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα . Λόγω της χαμηλής τιμής, τα ιδιωτικά κέντρα δεν εξετάζουν και έτσι τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί συσσώρευση περιστατικών στο Νοσοκομείο που έχουν μεγαλώσει το χρόνον αναμονής για ραντεβού.

Η ταλαιπωρία πάντως για τις γυναίκες που έχασαν τα ραντεβού τους, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε ένα είδος εξέτασης , που από τη φύση του, είναι αρκετά κρίσιμο ως προς το χρόνο της.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/