Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Απάντηση του νοσοκομείου Ξάνθης για το μωρό που κόντεψε να πεθάνει από αιμοραγία αφότου γεννήθηκε

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Α. Μπαμπαλίδης σχολιάζει το περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο το νεογέννητο από τα ελαττωματικά υλικά ενώ ζήτησε και ΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Α. Μπαμπαλίδης, απαντά για το περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο το νεογέννητο από τα ελαττωματικά υλικά ενώ ζήτησε και ΕΔΕ.


Σε αναλυτική περιγραφή για το περιστατικό αναφέρει, ότι στις 25-6-2011, στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, παρουσιάστηκε αιμορραγία ομφαλίου λώρου του νεογέννητου αγοριού με επώνυμο Φαρζλής του Χακή, 13 ώρες μετά τον τοκετό και την τοποθέτηση του κλιπ ομφαλίου στο νεογέννητο.

"Η αιμορραγία αντιμετωπίστηκε αμέσως από τον εφημερεύοντα μαιευτήρα Βλάχο Γεώργιο, παρουσία νοσηλευτριών, κλήθηκε και ο εφημερεύων παιδίατρος Αδαμίδης Δημήτριος o οποίος επιλήφθηκε του περιστατικού και το διεκόμισε στην Αλεξανδρούπολη. Το νεογνό διεκομίσθη στην Μονάδα Νεογνών του Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης, διότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει αντίστοιχη μονάδα, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες και εξήλθε του νοσοκομείου υγιές" αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται εδώ και 15 μήνες στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, όπως βεβαιώνεται και εγγράφως από γιατρούς του.

Ωστόσο, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία από την οποία προήλθε η αιμορραγία του ομφάλιου λώρου

 
Πηγή:  http://www.newsit.gr/