Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Εκτακτο: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης

Ο Κομοτηναίος στρατηγός ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Ναυτική Βάση της Κύπρου, όπου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την παραίτησή τους προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος και τις έκανε δεκτές, υπέβαλαν ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγός Πέτρος Τσαλικίδης αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την τραγωδία στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται στο Κέντρο Αίματος, όπου πάρα πολλοί άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των αρχών για αίμα, έχουν σπεύσει για να προσφέρουν βοήθεια. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, έξω από το κέντρο έχουν σχηματιστεί ουρές, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει πλέον η έκκληση των αρχών για αίμα.

Ως γνωστόν, από εκρήξεις σε κιβώτια πυρίτιδας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα [άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15], τραυματίστηκαν περισσότερα από 50, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Οι παραιτήσεις που υποβλήθηκαν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, το μεσημέρι, έγιναν αποδεκτές από τον Δ. Χριστόφια.

Ωστόσο ζήτησε και στους δύο να παραμείνουν στις θέσεις τους για να διαχειριστούν την έκτακτη αυτή κρίση και μέχρι να βρεθούν και να οριστούν οι αντικαταστάτες τους.
Ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 35 έως 40, από τους οποίους οι τρεις είναι πολυτραυματίες και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν διαμετακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ιατροδικαστές.

Σχεδόν όλοι οι νεκροί ήταν μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής, αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ.

.