Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο αντιπεριφερειάρχης βράβευσε τα ξανθιώτικα μετάλλια στους αγώνες των Special Olympics

Εξι συνολικά τα μετάλλια που κέρδισαν οι θρακιώτες αθλητές στην διοργάνωση που έριξε αυλαία την περασμένη εβδομάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
& ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ


Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε από την λήξη της σπουδαίας διοργάνωσης των Special Olympics, στην οποία η Θράκη έδωσε δυναμικό παρόν, όχι μόνο επειδή η Αλεξανδρούπολη υπήρξε πόλις – αμφυτρίων και φιλοξένησε για πέντε ημέρες την ρωσική αποστολή (που υπήρξε η τρίτη πολυπληθέστερη στην διοργάνωση) αλλά και γιατί είχαμε συμμετοχές από την περιοχή μας αλλά και επιτυχίες. Συνολικά έξι μετάλλια ήρθαν στην Θράκη, αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό.

Όπως είναι γνωστό και από προηγούμενες αναρτήσεις του «thrakisport», με τιμές ηρώων υποδέχθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» οι αρχές του Έβρου τους δύο αθλητές του Κότινου Αλεξανδρούπολης που δεν αναδείχθηκαν απλά πρωταθλητές της ζωής, όπως συνηθίζουμε να αναφέρουμε όσους μετέχουν έστω στα Special Olympics, αλλά έγιναν και... μεταλλιούχοι. Οι δύο εβρίτες αθλητές που συμμετείχαν στην διοργάνωση κατέκτησαν συνολικά τρία μετάλλια, αφού ο κολυμβητής Βάκης Πεταλούδης κέρδισε ένα χρυσό στα 25 μέτρα ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 50 μέτρα ύπτιο, ενώ ο δρομέας Σταμάτης Παπάζογλου έφερε ένα χάλκινο με την εθνική ομάδα στα 4x100 μέτρα τρέξιμο.

Ωστόσο, τα τρία αυτά μετάλλια δεν ήταν τα μόνα θρακιώτικα στην διοργάνωση, όπως οι περισσότεροι νομίζαμε. Είχαμε άλλα τρία από την Ξάνθη, όπως (δυστυχώς τυχαία) μάθαμε από δελτίο Τύπου του Δήμου Βιστωνίδας. Τα κατέκτησαν οι αθλητές Κιγιτζί Ογκτζάν και Απτουλά Μεχμέτ, μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γενισέας και αθλητές του μπάντμιντον. Ο πρώτος κατέκτησε το χρυσό και ο δεύτερος το αργυρό μετάλλιο, ενώ μαζί δημιούργησαν ένα αχτύπητο δίδυμο που φυσιολογικά πήρε την χρυσή νίκη και στο διπλό των ανδρών.

Ο Δήμος Βιστωνίδας ήδη έχει προγραμματίσει να τιμήσει τους δύο ολυμπιονίκες του σε ειδική εκδήλωση στο προσεχές μέλλον, ενώ ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ιρφάν Ουζούν έσπευσε να τους συναντήσει και να τους συγχαρεί από κοντά. Ανάλογη εκδήλωση τιμής αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες και στην Αλεξανδρούπολη για τους εβρίτες που ήδη τιμήθηκαν στο αεροδρόμιο, ενώ δεν αποκλείεται οι τέσσερις μεταλλιούχοι των Special Olympics να τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση και από το Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη. Το αξίζουν άλλωστε...

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/