Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Φτάσαν τις 70.000 τα στρέμματα καμμένης γης στον Έβρο

Για βιβλική καταστροφή κάνουν
λόγο οι αρμόδιοι, καθώς συνεχίζει
να καίει 70 ώρες η πύρινη λαίλαπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΕ ΜΙΑ MONO ΑΝΑΡΤΗΣΗ



Καταστροφικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που για τέταρτη ημέρα κατακαίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου.
Οι νεώτερες εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για περίπου 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες που αποτεφρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα που επί 70 ώρες, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης, από χθες έχουν ενισχυθεί με επτά αεροπλάνα καναντέρ, εκ των οποίων τα τέσσερα αφίχθησαν στην περιοχή από την Γαλλία και την Ισπανία, στο πλαίσιο της έκκλησης για συνδρομή μέσων από το εξωτερικό. Επίσης, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν και τέσσερα ελικόπτερα. Το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν από νωρίς το πρωί στις εστίες της πυρκαγιάς είναι δέκα καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 68 οχήματα από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, με την συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας, του στρατού, των δήμων και του δασαρχείου.

Σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις κατάσβεσης αποτελούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, καθώς και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, στα διάφορα μέτωπα της φωτιάς.

.