Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μαίνεται η μάχη σε τρία μέτωπα στον Έβρο

Άοκνες οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, ενώ η κόπωση είναι πλεόν ορατή και δυσχεραίνει τις προσπάθειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Έβρο, έχοντας ήδη αποτεφρώσει πάνω από 70 χιλιάδες στρέμματα. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 111 πυρκαγιές.

Η προσπάθεια το απόγευμα του Σαββάτου εστιάστηκε σε τρία σημεία και ειδικότερα στις περιοχές Διπόταμος (υδροταμιευτήρας Αλεξανδρούπολης), Ύψωμα 22 και Κοίλα, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων 6 - 7 μποφώρ, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η μάχη της κατάσβεσης συνεχίζεται να δίδεται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και από εναέρια μέσα (αεροσκάφη καναντέρ και ελικόπτερα) που επιχειρούν και με την συνδρομή πολλών μηχανημάτων που ασχολούνται με την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Ύστερα από τέσσερις ημέρες διαρκούς προσπάθειας, η κόπωση είναι πλέον ορατή στις δυνάμεις κατάσβεσης, που όμως συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να επιχειρούν στα μέτωπα τη φωτιάς.

Εκτιμάται πώς αν με τις συνεχείς ρίψεις από τα εναέρια μέσα, αντιμετωπισθούν και τα τρία ενεργά μέτωπα που έχουν απομείνει, τότε και μέχρι το βράδυ, η πυρκαγιά μπορεί να παρουσιάσει σχετική ύφεση.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή της ΝΕΤ ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης δήλωσε ότι η μέρα δείχνει να είναι καλύτερη όσον αφορά τις επιχειρήσεις των επίγειων και των εναέριων μέσων.

.